WBSO-percentages gelijk aan 2022 | Berenschot nieuws

WBSO-percentages gelijk aan 2022

Nieuws
WBSO-percentages gelijk aan 2022

Deel dit nieuwsartikel

Datum

10 februari 2023

Leestijd

1 minuut

Het WBSO-percentage in 2023 verandert niet ten opzichte van 2022. Het WBSO-voordeel over S&O-kosten tot € 350.000 is 32%. Boven € 350.000 blijft dit 16%.

Meer flexibiliteit

Per 2022 is de WBSO-wetgeving aangepast voor meer flexibiliteit met indienen. Daardoor kunnen nu overlappende projecten worden aangevraagd. Dus heeft u tussentijds ‘opeens’ een project dat u snel onder de WBSO geplaatst wilt krijgen, neem dan contact op met uw contactpersoon. Wij zorgen ervoor dat u zo efficiënt en effectief mogelijk gebruik kunt maken van de regeling.

Deadline afrekening en realisatiemelding WBSO 2022

De deadline voor de afrekening van WBSO 2022 is 31 maart 2023. Binnenkort krijgt u van RVO een brief met het verzoek de WBSO-realisatie over 2022 te melden (gemaakte S&O-uren plus eventuele kosten en uitgaven indien u deze heeft aangevraagd). Zoals bekend, kunt u hiervoor onze hulp inroepen. Wij raden u aan direct ook de BSN’s te melden van de S&O-medewerkers die deze uren hebben gemaakt. Deze heeft RVO namelijk nodig om het S&O-uurloon over een eventuele aanvraag voor 2024 te kunnen berekenen. Direct melden verkleint bovendien de kans op fouten/onregelmatigheden.

Let op: indien u daadwerkelijke kosten en uitgaven heeft opgegeven, mag u alle daarvoor in aanmerking komende kosten afrekenen, tot het maximum van het aangevraagde bedrag. Ook als u daaroverheen gaat, horen wij dit graag; soms zijn er mogelijkheden om deze bedragen te schuiven tussen verschillende projecten. Zonder volledige kennis hiervan kunnen wij u minder goed adviseren.

Er mogen in de mededeling over 2022 (naast de S&O-uren) alleen nog kosten en/of uitgaven worden opgevoerd die in de aanvraag zijn opgenomen én die RVO heeft toegekend. Dit geldt niet per aanvraag maar per project.

Mocht u twijfelen of uw kosten of uitgaven in aanmerking komen, raadpleegt u dan onze leaflet of uw Berenschot-adviseur.

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte met onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief