Bert den Ouden, Geassocieerd consultant | Berenschot

Geassocieerd consultant

Bert den Ouden

Dat we naar een CO2-neutrale energievoorziening moeten, is duidelijk, maar wat is de weg daarnaartoe? Er is niet één antwoord daarop, maar er zijn wel heel zinvolle en slimme combinaties. Dat leidt tot nieuwe oplossingen en daarbij gaan markt en milieu vaak verrassend goed samen. Flexibiliteit is een sleutelwoord: niet alleen voor de energievoorziening, maar ook voor mijn bijdrage daaraan.
Afbeelding - Bert den Ouden

Over Bert

Persoonlijk ben ik begonnen aan de kant van de energietransitie, bij een duurzame energieconsultant, later bij een beleidsministerie. Daarna heb ik diverse doorbraken gerealiseerd in de energiemarkt als oprichter en ex-directeur van de Nederlandse elektriciteitsbeurs en gasbeurs, ook in Europees verband (koppeling van de Europese stroommarkten, internationale gasmarkt).

Bij Berenschot werd ik in eerste instantie gevraagd om een nieuw energieteam op te bouwen en energietransitie tot een speerpunt te maken, met als onderwerpen onder andere flexibiliteit in de elektriciteitsmarkt, energiesysteemintegratie, warmtetransitie, energiescenario's en waterstof. De laatste tijd meer in een vrije rol met meer focus op de duurzame energiemarkten: elektriciteit, warmte en waterstof. In het energiedebat wat maar al te vaak over de uitersten gaat, zoek ik vaak de samenhang. Hierin schuilt een grotere meerwaarde die leidt tot het bereiken van sneller en goedkoper klimaatneutraal!

Berenschot werkt intensief samen met een aantal zelfstandige professionals. Deze geassocieerd consultants hebben geen dienstverband bij Berenschot maar zijn wel nauw betrokken bij Berenschot. Zij worden op tijdelijke basis ingezet bij opdrachten vanwege hun specifieke kennis en vaardigheden.

Gerelateerde inzichten