Bij Berenschot richt ik mij op het snijvlak tussen IT en Recht. Vanuit juridisch perspectief adviseer ik over digitale innovatie, informatiemanagement en nieuwe technologie in de publieke sector. Ik heb een brede kennis van de wetgeving die vanuit het Rijk en Europa van invloed is op de digitale transformatie. Ik zie de dwarsverbanden tussen de verschillende wetten. Daarbij werk ik vaak in multidisciplinaire teams. Waar mogelijk werk ik graag agile.
Voordat ik bij Berenschot kwam werken, heb ik bij Waternet als jurist en product owner gewerkt. Als jurist adviseerde ik over bestuursrechtelijke vraagstukken. Ik heb de postdoctorale opleiding Algemeen bestuursrecht van de Grotius Academie succesvol afgerond. Ten slotte was ik product owner van het team digitalisering en wetgeving.
Ik heb mijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gevolgd.
Hoe brengt u binnen uw organisatie de informatieveiligheid op orde als het gaat om digitale weerbaarheid en veiligheid? Wanneer voldoet u aan de Europese wetgeving en bent u echt voorbereid op incidenten? Om organisaties meer inzicht te geven in wat hun te wachten staat, organiseert Berenschot samen met Fox-IT op dinsdag 12 maart het webinar ‘Digitale veiligheid op orde conform Europese regelgeving’. Daarin krijgt u niet alleen meer inzicht in de ins en outs van de NIS2 maar ook antwoord op bovenstaande vragen!
De Europese Commissie beschouwt digitalisering als één van de grote transities die de Europese Unie de komende jaren met topprioriteit moet doormaken. Het doel is een digitaal soevereine, veerkrachtige en concurrerende EU. Maar hoe zorg je ervoor dat 27 lidstaten hetzelfde doen? De EC heeft daarvoor de periode 2020-2030 bestempeld als Digital Decade (digitaal decennium), een alomvattend programma om die digitale transformatie te realiseren. Een groot onderdeel daarvan zijn nieuwe verordeningen en richtlijnen waar overheidsorganisaties mee aan de slag moeten.