Digitale veiligheid conform NIS2-richtlijn | webinar

Digitale veiligheid op orde conform NIS2-richtlijn

Evenement
digitale veiligheid op orde maken

Deel dit evenement

Datum

12 maart 2024

Hoe brengt u binnen uw organisatie de informatieveiligheid op orde als het gaat om digitale weerbaarheid en veiligheid? Wanneer voldoet u aan de Europese wetgeving en bent u echt voorbereid op incidenten? Om organisaties meer inzicht te geven in wat hun te wachten staat, organiseert Berenschot samen met Fox-IT op dinsdag 12 maart het webinar ‘Digitale veiligheid op orde conform Europese regelgeving’. Daarin krijgt u niet alleen meer inzicht in de ins en outs van de NIS2 maar ook antwoord op bovenstaande vragen!

Datum
Dinsdag 12 maart 2024
Tijd
10:00 tot 11:00 uur
Locatie
Online

Inhoud webinar

Tijdens het webinar ‘Digitale veiligheid op orde conform Europese regelgeving’ komen de volgende zaken aan bod:

  • Wat betekent de NIS2-richtlijn voor uw organisatie?
  • Wat zijn de risico’s als uw organisatie niet voldoet aan deze richtlijn?
  • Wat levert invoering van deze richtlijn uw organisatie op?
  • Welke stappen moet u vandaag en morgen als eerste zetten?
  • Wat kan het cyber crisis readiness programma van Berenschot en Fox-It voor u betekenen? 

Het cyber crisis readiness programma. Met dit programma van Berenschot en Fox-IT verhoogt u de weerbaarheid van uw organisatie tegen cybercriminaliteit. Na dit programma bent u in staat potentiële incidenten en crises vroegtijdig te identificeren en bent u voorbereid om adequaat te reageren als zich toch onverhoopt een incident voordoet.

 

Dit webinar maakt deel uit van een reeks webinars die Berenschot verzorgt op het gebied van de Digitale Decade.

Geïnteresseerd? Meld u aan!

Digitale veiligheid conform Europese regelgeving

De Europese Commissie beschouwt digitalisering als één van de grote transities die de EU de komende jaren met topprioriteit moet doormaken. Met het Europese programma Digital Decade (2020-2030) wil zij alle voordelen van data benutten én tegelijkertijd de mens beschermen.

In 2022 is de Network and Information Security (NIS )2-richtlijn vastgesteld, die op 18 oktober 2024 moet zijn omgezet in nationale wetgeving. Op 31 januari jl. heeft de demissionair Minister van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer te laten weten deze deadline niet te halen. Het voornemen is het wetsvoorstel in het najaar aan de Tweede Kamer aan te bieden.

Naar verwachting treedt in 2027 de Cyber Resilience Act (CRA) in werking, die bepaalt dat digitale producten moeten voldoen aan uitgebreide eisen en standaarden op het gebied van cyberveiligheid. Deze Europese richtlijn en verordening stellen organisaties voor de zeer grote opgave om hun cybersecurity op orde te krijgen en te houden. 

Over de sprekers