Steven Blok, Consultant | Berenschot

Consultant

Steven Blok

Democratische vernieuwing is lastig, ik kan je verder helpen!
Afbeelding - Steven Blok

Over Steven

De democratie is constant in ontwikkeling. Als Berenschotter draag ik bij aan verbeterd inzicht in de democratische vraagstukken waar we als heel Nederland mee te maken hebben. Op zowel lokaal als landelijk niveau veranderen de verhoudingen tussen overheden en inwoners. Ik help deze overheden en inwoners nieuwe wegen te vinden of oude te herontdekken.

Naast adviseur bij Berenschot ben ik promovendus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ik doe daar wetenschappelijk onderzoek naar de publieke waarde van burgerinitiatieven, het stimuleren van zelforganisatie en hoe collectieven van inwoners lastige free riding problemen oplossen. Ben je benieuwd naar dat laastste onderzoek? Ik heb daar een game van gemaakt.

Op zoek naar prikkelende inzichten en praktisch houvast ten aanzien van participatie? In Leren in Participatieland is meer dan genoeg te vinden. Leestip: bekijk vooral ook de aanvullende artikelen! 📖 

Met een stevig repertoire aan bestuurskundige en sociologische kennis breng ik prangende publieke vraagstukken een stap verder op weg naar een gepaste oplossing. 

Gerelateerde inzichten