Susanne de Zwart, Senior managing consultant | Berenschot

Senior managing consultant

Susanne de Zwart

Onderwijs is al heel lang een prioritair thema voor Berenschot. Als sectorleider onderwijs en ervaren adviseur ben ik verantwoordelijk voor de continue ontwikkeling van onze kennis en dienstverlening voor de vele stakeholders in en rondom het onderwijs.
Afbeelding - Susanne de Zwart

Over Susanne

Dankzij mijn ruim twintig jaar advies- en onderzoekservaring ben ik resultaatgericht en effectief bij het genereren van oplossingen voor de verschillende (complexe) ondersteuningsvragen in alle sectoren van het onderwijs. Het is zowel op het niveau van een individuele onderwijsinstelling als op sectorniveau voortdurend zoeken naar een balans tussen kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid. Ik help u graag bij het vinden van die balans door u te adviseren over het maken van keuzes binnen een omgeving met complexe uitdagingen (strategie, portfolio-ontwikkeling, positionering), ontwikkeling van uw organisatie (sturings- en effectiviteitsvraagstukken), en zorgen voor een goede aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt, economie en zorg (samenwerking in de regio, publiek-privaat). Voor de rijksoverheid voer ik onderzoeken uit met het oog op goede landelijke (stelsel)randvoorwaarden. Mijn kracht zit in de wisselwerking tussen ervaring op landelijk niveau en mijn ervaring met organisatievraagstukken bij instellingen.

Ik ben sterk in het maken en vertalen van strategische keuzes, positionering, sturings- en samenwerkingsvraagstukken van en rond onderwijsinstellingen. In mijn aanpak hecht ik aan een degelijke basis van feiten, cijfers en analyses, maak ik zaken bespreekbaar om samen verder te komen en heb ik oog voor ieders inbreng, perspectieven en belangen. Kortom: ik zorg voor het samenbrengen van inhoud en van mensen waarbij energie en ruimte ontstaat om een volgende stap te zetten.

Aarzel niet om contact met mij op te nemen. We helpen u graag.

Gerelateerde inzichten