Sustainable excellence: klaar zijn voor de toekomst | Berenschot

Dienst

Sustainable excellence

Met sustainable excellence transformeert uw bedrijf zodanig dat het op korte én lange termijn meerwaarde biedt. En daarmee klaar voor de toekomst is.
Zakenman Koptelefoon Laptop Kantoor

Hoge energieprijzen, schaarse grondstoffen, krapte op de arbeidsmarkt: zomaar een paar actuele thema’s waar uw bedrijf mee te maken kan hebben. En u ziet meer op u afkomen: toenemende wet- en regelgeving op het gebied van uitstoot, klanten en leveranciers die eisen dat u duurzaam of circulair wordt. Is uw bedrijf klaar voor de toekomst? Met andere woorden: op welk niveau van sustainable excellence bevindt u zich?

Strategie bepalen

Om te ontdekken waar uw bedrijf nu staat, kan Berenschot u helpen met een zogeheten dubbele materialiteitsanalyse. Daarbij kijken we naar de mogelijke positieve of negatieve (materiële) impact van de organisatie op milieu en maatschappij (inside-out blik) en naar duurzaamheidgerelateerde risico’s en kansen (outside-in blik). Vervolgens bepalen we samen met u een strategie om het gewenste niveau van sustainable excellence te realiseren. Die strategie krijgt daarna vorm door concrete stappen te definiëren, te prioriteren en uit te voeren.

Meer weten?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Programma-aanpak

Voor het realiseren van sustainable excellence bieden we zowel een programma-aanpak als losse onderdelen hieruit.

Daarnaast ondersteunen we ook bij de implementatie van CSRD-regelgeving, bieden we workshops om duurzamer te gaan werken en hulp door middel van roadmapping, benchmarking, quickscans, branchebrede analyses en collectieve invoering.

Richten

Verrichten

  • Uitvoeren/meewerken.
  • Monitoring & dashboarding realisatie doelstellingen.

Inrichten

  • Subsidiemogelijkheden onderzoeken.
  • Businesscases opstellen.
  • Bedrijfstransformatie, duurzamer produceren, duurzamere mindset, voorkomen van greenwashing (je als bedrijf niet duurzamer voordoen dan je bent)
  • Programmamanagement, project start-ups.