Duurzaamheidsstrategie | Berenschot dienst

Dienst

Duurzaamheids­strategie

Er zijn organisaties die duurzaamheid centraal stellen in hun strategie en er vervolgens ook winstgevende groei mee weten te realiseren. Voor andere organisaties is dit echter een grote uitdaging. Want welke duurzaamheidsstrategie past het best?
Groep managers buigen zich over de nieuwe duurzaamheidsstrategie

Bepaal uw duurzaamheidsstrategie

Wij helpen uw organisatie met deze nieuwe strategische mindset en de uitrol van uw duurzaamheidsstrategie. De specifieke ambities en kansen van uw organisatie gelden daarbij als uitgangspunt. Door overzicht te creëren, samenhang aan te brengen, prioriteiten te stellen en keuzes te maken helpen wij u de duurzaamheidstransitie te versnellen.

Onze adviseurs beschikken over een brede sectorkennis en koppelen deze waar nodig met onze specifieke expertise op het gebied van nieuwe technologie, de energietransitie, leiderschap, change en duurzame inzetbaarheid. Wij helpen u niet alleen keuzes te maken, maar bieden ook diepgaande inzichten en schakelen snel tussen de strategische discussie, de operationele uitrol en het realiseren van doelstellingen.

Meer weten?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

In zes stappen naar een duurzaamheidsstrategie

Om de duurzaamheidsstrategie voor uw organisatie te bepalen, doorlopen wij met u de volgende zes stappen:

Duurzaamheidsstrategie

Hierbij hanteren wij verschillende middelen en interventies, zoals nulmetingen en enquêtes, inspiratiesessies, organisatieanalyse, externe analyse (nieuwe wetgeving, nieuwe technologie, scenario’s, stakeholders en marktonderzoek), workshops, opstellen van een ambitiedocument, de ontwikkeling van een materialiteitsmatrix, de ontwikkeling van een purpose-driven organisatie en een uitvoerings- en communicatieplan en interventies rondom leiderschap, change, cultuur. Ook kunnen wij u helpen bij de operationele uitrol en implementatie van uw nieuwe duurzaamheidsstrategie en ondersteuning bij het inrichten van verslaglegging van de duurzaamheidsinspanningen met betrekking tot de Europese richtlijnen.

Verder lezen

Gerelateerde inzichten