Duurzame inzetbaarheid: combinatie HR-middelen | Berenschot

Dienst

Duurzame inzetbaarheid

Organisaties willen medewerkers die vitaal zijn, over de juiste vaardigheden beschikken en gemotiveerd hun werk doen. Wij helpen (koepel)organisaties met het creëren van een gezonde en productieve werkomgeving.
Lachende werknemer dankzij duurzame inzetbaarheid

Actuele trends zoals robotisering, vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt zorgen voor de nodige vraagstukken omtrent de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Want hoe houdt u hen gezond, productief en gelukkig, vandaag én morgen? Daarvoor is het van belang bijtijds de gewenste strategie, beleid en middelen te bepalen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers veilig te stellen.

Strategie en beleid

Wij helpen organisaties die willen investeren in duurzame inzetbaarheid van medewerkers om zo een gezonde en productieve werkomgeving te creëren. Door het ontwikkelen van een passende strategie en het implementeren en borgen van effectief beleid. Bij voorkeur doen we dit in nauwe samenwerking met betrokkenen uit verschillende lagen van uw organisatie. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Meer weten?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Bewustwording, richting en duiding

Inzicht

Voor duurzame inzetbaarheid van werknemers is allereerst inzicht in de risico’s vereist: wat belemmert vitaal, competent en met plezier doorwerken? Verder is strategievoering en prioritering belangrijk: welke problemen hebben prioriteit en hoe komt u tot een aanbod dat aansluit bij de behoefte van uw personeel?

Wij helpen met het:

  • creëren van bewustwording
  • geven van richting en duiding
  • genereren van oplossingen
  • werknemers zelfstandig laten werken aan verbetering

 

Participatief actieonderzoek

Met participatief actieonderzoek combineren we onderzoek naar het probleem met het implementeren van concrete oplossingen. Dat doen we samen met betrokkenen uit verschillende lagen van een organisatie. Het doel van actieonderzoek is om gezamenlijk inzicht te krijgen in de problematiek, te leren over de effecten van acties en activiteiten en het samen het vraagstuk op te lossen. Met actieonderzoek leggen we nauwkeurig de vinger op de zere plek en komen we tot breed gedragen, effectieve oplossingen.

Participatief actieonderzoek

Aansprekende spelvormen

Wij zijn al jaren actief om duurzame inzetbaarheid binnen talrijke organisaties en sectoren te verbeteren. Samen met organisaties leggen we de link tussen de organisatiestrategie en de impact op mensen. Dit met behulp van aansprekende spelvormen om het gesprek over duurzame inzetbaarheid op gang te brengen in en tussen alle lagen in de organisatie.

Daarbij sluiten we aan bij het goede wat organisaties al in huis hebben en vullen dit aan met creatieve oplossingen. Dat maakt organisaties zelfredzaam en duurzame inzetbaarheid onderdeel van een cultuur. Daarnaast werken verschillende collega’s als docent mee aan opleidingsprogramma’s tot adviseur duurzame inzetbaarheid.

 

Masterclass

In de masterclass 'Duurzame inzetbaarheid' ontdekt u verschillende aspecten van duurzame inzetbaarheid, waaronder stimulerende of juist beslissende factoren. Daarnaast leert u hoe u uw werknemers kunt ondersteunen en hoe individuele werknemers hun eigen inzet kunnen vergroten.

 

Organisatiescan duurzame inzetbaarheid

Met de ‘Organisatiescan duurzame inzetbaarheid’ ontdekt u hoe uw organisatie ervoor staat op het gebied van duurzame inzetbaarheid. De scan wordt ingevuld door HR, MT of andere stakeholders en geeft o.a. inzicht in wat sterke punten zijn, waar nog kansen liggen, of het leeft onder leidinggevenden en of duurzame inzetbaarheid ook een onderdeel van de bedrijfsvoering is. Daarna volgt een adviesgesprek en adviestraject. Tijdens het adviestraject wordt de organisatie geadviseerd en begeleid om de duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie te bevorderen. 

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen en inzichten op HR gebied

Meld u aan voor de HR nieuwsbrief die we elk kwartaal versturen