HR-strategie | Berenschot

Dienst

HR-strategie

Een passende HR-strategie is van cruciaal belang voor de continuïteit van het menselijk kapitaal in uw organisatie. Wij helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van een passende strategie.
Afbeelding - HR-strategie

Een passende HR-strategie is van cruciaal belang voor effectief beheren en ontwikkelen van het menselijk kapitaal in uw organisatie. Het geeft structuur en houvast bij het werven en behouden van talen, de voortgangs- en beoordelingscyclus, het beloningsbeleid, HR-processen en zorgt ervoor dat u voldoet aan juridische voorwaarden en financiële kaders.

Het is voor organisaties lang niet altijd makkelijk om tot een HR-strategie te komen die naadloos aansluit bij de strategische doelstellingen en ambities. Bijvoorbeeld door steeds veranderende omstandigheden, budgetbeperkingen, weerstand tegen verandering en simpelweg de waan van de dag.

Wij helpen organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van een passende HR-strategie. Hoe we dat doen? Dat hangt af van de belemmeringen die u ervaart bij het komen tot de gewenste strategie.

Meer weten?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Methode Strategisch Personeelsmanagement

Voorwaarden

Bij het ontwikkelen van een HR-strategie doorlopen we veelal de stappen uit de methode Strategisch Personeelsmanagement (zie figuur). Allereerst brengen we samen met u de relevante externe en interne ontwikkelingen in beeld. Zo wordt helder aan welke voorwaarden de HR-strategie moet voldoen. Op basis daarvan bekijken we de kritische succesfactoren voor de organisatie en de daaruit volgende dominante HR-thema’s.

 

Maximale waarde creëren

Wij ondersteunen u bij het formuleren van een integrale HR-visie en/of stellen een HR-strategie voor u op. Hierin borgen we dat de gekozen HR-visie en HR-beleid naadloos aansluiten bij de strategische richting van de organisatie en dat de HR-instrumenten goed op elkaar aansluiten. Het is daarbij ook belangrijk de ondersteuning van de HR-manager optimaal af te stemmen op de belangrijkste HR-uitdagingen voor de organisatie. De HR-strategie die resulteert uit dit traject helpt u de komende jaren maximale waarde uit uw HR-beleid te halen.

Afbeelding -

Praktijkgerichte opleidingen

In de praktijk

Gerelateerde cases

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen en inzichten op HR gebied

Meld u aan voor de HR nieuwsbrief die we elk kwartaal versturen