Assessment afnemen | Berenschot

Dienst

Assessments

Met het afnemen van wetenschappelijk onderbouwde en zorgvuldig samengestelde assessments helpen we organisaties bij het selecteren en ontwikkelen van mensen.
Assessments af laten nemen

Selecteren én ontwikkelen

Met onze selectieassessments helpen we opdrachtgevers om de juiste beslissingen te nemen bij het aannemen of promoveren van medewerkers. Wij adviseren over de match met een bepaalde functie of rol, maar kijken ook verder dan een profiel alleen. Wij kijken met een brede blik, houden rekening met de context en geven inzicht in potentiële risico’s en talenten.

Via een ontwikkelassessment leggen we kwaliteiten, ontwikkelpunten en ontwikkelbaarheid van medewerkers bloot en we geven concrete handvatten om met talentontwikkeling aan de slag te gaan. Wij bieden opdrachtgevers inzicht in ontwikkelmogelijkheden van medewerkers én helpen professionals te navigeren in hun loopbaan.

Wilt u snel inzicht in de kwaliteiten en ontwikkelpunten van sollicitanten en medewerkers? Dan is een online assessment een geschikt alternatief. Deze assessments bestaan uit online vragenlijsten en capaciteitentesten en bevatten geen interview, opdracht of praktijksimulatie, zoals in onze reguliere assessments.

Het executive management assessment geeft diepgaand inzicht in de mate waarin kandidaten aan het gewenste leiderschapsprofiel voldoen.

Meer weten?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Direct aanvragen

Kies uw assessment

Onze meerwaarde

Werkgeluk en succes vanzelfsprekend

Grondig inzicht in talenten, capaciteiten en drijfveren

Wij geloven dat er voor iedereen een plek bestaat waar werken gelukkig maakt en succes vanzelfsprekend is. Die plek ontstaat als medewerkers hun talenten, capaciteiten en drijfveren optimaal kunnen aanspreken en benutten.

Grondig inzicht in de kwaliteiten, valkuilen en het potentieel van medewerkers is dan ook essentieel. Dat doen we bij Berenschot met wetenschappelijk onderbouwde en zorgvuldig samengestelde assessments. In deze animatievideo zetten we onze unieke werkwijze en meerwaarde kort uiteen.

 

Oog voor de context

Bij het adviseren over een passende werkomgeving kijken we verder dan het functieprofiel alleen. Hiervoor maken we gebruik van het PRO-model.

We kijken zowel naar de persoon, de organisatie, de rol als de context waarin een functie uitgeoefend moet gaan worden. Dit stelt ons in staat om ook te kijken naar de eisen die in de toekomst aan functies worden gesteld en de mate waarin deelnemers hieraan kunnen voldoen.

 

Cultural fairness

Wij werken uitsluitend met instrumenten waarvan de uitkomsten niet worden beïnvloed door culturele achtergrond, leeftijd of geslacht. Al onze tests voldoen aan de richtlijnen voor cultuur fairness van het Landelijk Bureau Racismebestrijding (LBR) en de COTAN.

Afbeelding -
Aanvullende opties

Bekijk ook deze oplossingen

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen en inzichten op HR gebied

Meld u aan voor de HR nieuwsbrief die we elk kwartaal versturen