Assessment afnemen | Berenschot

Dienst

Assessments

Een wetenschappelijk onderbouwd assessment afnemen, helpt organisaties bij het selecteren en ontwikkelen van mensen.
Assessments af laten nemen

Organisaties veranderen steeds sneller. Er ontstaan nieuwe manieren van organiseren en samenwerken, waarbij technologie een steeds grotere rol speelt. Dit heeft gevolgen voor het succesvol functioneren van medewerkers. Uw organisatie staat voor de uitdaging om mensen aan te trekken en te behouden die nu en in de toekomst het verschil kunnen maken. Daarom wilt u een goed inzicht in de competenties, capaciteiten, eigenschappen en drijfveren van (toekomstige) medewerkers.

Selectie- en ontwikkelassessments

Door een wetenschappelijk onderbouwde en zorgvuldig samengesteld assessment af te nemen, helpen we organisaties bij het selecteren en ontwikkelen van mensen. Door middel van selectie-assessments geven we inzicht in de match tussen de kwaliteiten van medewerkers en de vereiste competenties. Daarmee faciliteren we het besluitvormingsproces bij de in- en doorstroom van uw medewerkers. Via een ontwikkelassessment brengen we kwaliteiten, ontwikkelpunten en de ontwikkelbaarheid van competenties in beeld. Zo adviseren we deelnemers en opdrachtgevers over talentontwikkeling. Daarnaast geven wij gerichte ontwikkeladviezen voor het aanpakken van valkuilen. Essentieel voor de toekomstige groei van uw medewerkers én uw organisatie.

Vragenlijsten, interviews, rollenspellen en analyseopdrachten

Voor opdrachtgevers die grondig inzicht willen hebben in kwaliteiten, capaciteiten en drijfveren van (nieuwe) medewerkers, bestaat een assessment uit meerdere elementen. Denk aan een online vragenlijst, een interview, een rollenspel en een analyseopdracht. De uitkomsten van het assessment delen we via een rapport dat we ook aan opdrachtgevers toelichten. Wilt u snel inzicht in capaciteiten en competenties? Dan is alleen een online assessment ook een optie. Na het afnemen van het assessment krijgt u een online rapportage met de uitkomsten. Als u het wenst geven we daarnaast een mondelinge toelichting.

Meer weten?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Bekijk ook deze oplossingen