Leren en ontwikkelen in organisaties | Berenschot

Dienst

Leren en ontwikkelen

Flexibel inspelen op steeds veranderende omstandigheden? Wij vergroten het lerend vermogen en de wendbaarheid van uw organisatie.
Medewerkers leren en ontwikkelen in organisaties door spel te spelen

De wereld verandert sneller dan ooit. Bedrijven staan voor grote en (soms) complexe uitdagingen. De benodigde kennis en skills die aan medewerkers en organisaties worden gesteld blijven in een hoog tempo veranderen. Om deze uitdagingen de baas te blijven is het lerend vermogen en de wendbaarheid van organisaties en medewerkers één van de belangrijkste succesfactoren.

Een leercultuur ontwikkelen

Succesvolle organisaties investeren veel in het creëren van een optimale leercultuur. Dit doen zij door medewerkers tijd en ruimte te bieden om van én met elkaar te leren in hun dagelijkse werkpraktijk. Daarbij stimuleren ze medewerkers om een leven lang te blijven leren en ontwikkelen, om mee te kunnen in veranderingen en innovaties – nu en in de toekomst. Dit vraagt een organisatie waarin leren als continu proces wordt gezien.

Reflecteren, evalueren en experimenteren

Investeren in het leren en ontwikkelen van uw medewerkers heeft niet alleen positieve impact op de organisatiedoelstellingen en performance, maar vergroot ook hun werkplezier, betrokkenheid en duurzame inzetbaarheid. Leren en ontwikkelen is een continu proces. Daarom is het belangrijk om met regelmaat te reflecteren op de huidige manier van leren in uw organisatie, te evalueren en te experimenteren met nieuwe mogelijkheden.

Meer weten over leren en ontwikkelen?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Leren als continu proces

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen bij vraagstukken rond het organiseren en inrichten van leren en ontwikkelen, hebben wij het model continu leren ontwikkeld. Dit model bestaat uit zes verschillende bouwstenen die elkaar versterken en die u helpen tot een lerende organisatie te komen.

We helpen u bij het organiseren en inrichten van de zes bouwstenen. Daarbij maken we gebruik van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en best practices uit eerder adviestrajecten. We adviseren en ondersteunen ook bij specifieke vragen op deelaspecten van deze bouwstenen.

Meer weten? Download dan de brochure.

Afbeelding -
Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen en inzichten op HR gebied

Meld u aan voor de HR nieuwsbrief die we elk kwartaal versturen