Thibault de Moor aan de slag bij Delphy | Berenschot cases

Thibault de Moor als projectleider aan de slag bij Delphy

Case
Thibault de Moor als projectleider aan de slag bij Delphy

Deel deze case

Datum

13 maart 2024

Opdrachtgever

Delphy

Opgegroeid in België en via Antwerpen, Wageningen, Kameroen en Marokko is Thibault de Moor weer terug op zijn vertrouwde stek waar hij destijds plant sciences studeerde: Wageningen. Van werken bij een Belgische onderzoeksinstelling tot aan zijn avontuur in Marokko waar hij een landbouwbedrijf met bloemen en kruiden runde: steeds vormde zijn liefde voor de agrarische wereld en zoektocht naar praktische impact de rode draad in zijn carrière. Per november 2023 zette hij een nieuwe stap in zijn loopbaan als projectleider onderzoek bij Delphy. Berenschot begeleidde het werving-en-selectieproces.

Interne wisselwerking

Bij Delphy, een kennisintensieve advies- en onderzoeksorganisatie in de agrarische sector, had Thibault meteen een goed gevoel: “Het is een onafhankelijke organisatie met een goede naam. Heel dynamisch en het commerciële karakter geeft ook een extra impuls. Bij Delphy werken veel mensen met passie en er is een directe link tussen binnen en buiten. Je weet dat je impact hebt en kunt maken. Dat spreekt me aan.”

Als projectleider onderzoek gaat Thibault projecten en onderzoek coördineren voor de akkerbouw. Hij onderstreept het belang van samenwerking tussen de onderzoeks- en adviestak van Delphy en de wisselwerking hiertussen. “Beide takken moeten elkaar ondersteunen, want onderzoek moet weten welke vraagstukken er zijn en de onderzoekresultaten worden weer gedeeld door de adviseurs in hun teeltadviezen. Op die manier ontwikkelen we ons continu.”

Bij Delphy werken veel mensen met passie en er is een directe link tussen binnen en buiten. Je weet dat je impact hebt en kunt maken. Dat spreekt me aan.

Nieuwsgierig en creatief

Thibault benadrukt de goede match tussen hemzelf en Delphy, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. “Als onderzoeker moet je nieuwsgierig zijn, weten wat er in de sector speelt, naar vragen zoeken en creatief zijn om vraagstukken te beoordelen en kansen te zien. Dat heb ik in mij. Tegelijkertijd moet je flexibel zijn, want het zijn buitenteelten en er zijn steeds onverwachte weersinvloeden. Maar omdat het onderzoek is, mag je niet té flexibel zijn. Dat maakt het echt interessant.”

Antwoorden voor morgen

De landbouw staat momenteel voor een aantal grote uitdagingen, waaronder klimaatverandering. “Je ziet nu al dat het in Zeeland bijvoorbeeld moeilijk wordt om te irrigeren met zoetwater. Daarnaast klinkt de maatschappelijke roep om minder pesticiden te gebruiken. Dit vereist een substantiële verschuiving in de werkwijze van de landbouwsector”, stelt Thibault. “Ook bemesting in de akkerbouw vormt een uitdaging, maar biedt ook mogelijkheden om de sector te verduurzamen. Daar heb ik onderzoek naar gedaan en die ervaring deel ik graag.”

Gedurende zijn loopbaan heeft Thibault veel bedrijven bezocht en ook gesprekken gevoerd met boeren in Nederland en België. Daarnaast heeft hij in Marokko ervaren hoe het is om zelf boer te zijn en waar de stressfactoren zitten. “Ik heb veel theoretische en praktische kennis van andere gewassen, maar wil me graag verder verdiepen in de akkerbouwgewassen en de finesses ervan leren kennen, aanvoelen en begrijpen. Om zo antwoorden te kunnen geven op de uitdagingen van morgen.”

Goede en fijne start

Het wervingsproces omschrijft Thibault als vlot en soepel. “Het persoonlijk contact tijdens het proces en de betrokkenheid van Berenschot bij de plaatsing en ook daarna, heb ik zeer gewaardeerd. Dat laat zien dat Berenschot hart heeft voor kandidaten en heeft ervoor gezorgd dat ik goed en fijn kon starten.”

Gedreven door zijn nieuwsgierigheid, creativiteit en sterke verbondenheid met de akkerbouwsector, gaat Thibault bij Delphy aan de slag met de uitdagingen van morgen.

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste klantcases

Meld u aan voor onze nieuwsbrief