Bahamin Khossravi over zijn werk bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Bahamin Khossravi interview

Bahamin is onze benchmark-koning. Lees over zijn ervaringen, mooiste projecten én momenten!
Afbeelding - Bahamin Khossravi interview

Wat doe jij bij Berenschot?

"Ik ben managing consultant binnen het team Business & Data Solutions. Ik ben een van de weinigen bij Berenschot die zich bijna fulltime bezighoudt met benchmarkprojecten. Benchmarking is een methode om de bedrijfsvoering, processen en prestaties van organisaties in kaart te brengen. Die gegevens worden vervolgens vergeleken met de data van vergelijkbare organisaties. Op basis daarvan geef ik hen advies. Zo kan ik kijken hoe organisaties bepaalde zaken makkelijker, sneller of beter kunnen doen. Ik richt me hoofdzakelijk op gemeenten en hogescholen."

Wat vind je zo leuk aan benchmarken?

"Ik vind het leuk dat ik een organisatie kan helpen met een relatief laagdrempelige oplossing die direct impact heeft. Ik kan organisaties snel inzicht geven in aandachtspunten en verbetermogelijkheden op basis van data. Zo kunnen ze snel met goede oplossingen aan de slag. Verder leer ik veel organisaties kennen en spreek ik veel verschillende mensen."

En wat deed je voor je tijd bij Berenschot?

"Ik heb psychologie en daarna bedrijfskunde gestudeerd. Vervolgens ben ik mijn loopbaan bij Berenschot begonnen."

Een baan die ik na al die jaren nog steeds met plezier vervul.

Waarom heb je voor Berenschot gekozen?

"Ik heb bij een onderzoeksbureau stage gelopen. Ik besefte me na mijn studie dat ik echter niet alleen wetenschappelijk onderzoek wilde verrichten, maar ook op een concrete wijze organisaties wilde verbeteren. Berenschot bood mij deze kans. Verder had ik het gevoel dat ik bij Berenschot echt iets kon doen en betekenen voor publieke organisaties, waardoor ik zo toch een steentje bijdraag aan de maatschappij. Daarnaast biedt Berenschot ten opzichte van andere consultancybureaus een goede werk-privébalans. Ik wil me graag ontwikkelen en zelf bepalen waar ik me mee bezig houd. Ik vind het fijn dat Berenschot je daar veel vrijheid in geeft. Verder zijn we er bij Berenschot voor elkaar. De cultuur is heel gemoedelijk."

Wat was jouw leukste project tot nu toe?

"Dat was mijn eerste grote klus bij Berenschot, een hele uitdagende op dat moment. Ik mocht voor het eerst mijn eigen benchmark opzetten, en dat heb ik voor de drieëntwintig grootste woningcorporaties van Nederland gedaan. Ik werd echt in het diepe gegooid, maar het was een succes. Een heel leerzaam en leuk project!"

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

"Ik wil de benchmarks waar ik verantwoordelijk voor ben, nog groter maken en ik wil nog meer benchmarks opzetten. Het benchmarkteam is sinds mijn komst ook een stuk groter geworden, waardoor ik inmiddels een grote groep consultants onder mijn hoede heb. Daardoor ben ik steeds meer bezig met interne zaken, strategische kwesties en het coachen van collega’s. Mijn rol als adviseur beweegt steeds meer richting leidinggevende. Ik zie mijzelf op een gegeven moment doorgroeien naar een managementpositie binnen Berenschot."

Wat is de mooiste herinnering van je tijd bij Berenschot?

"Dat zijn absoluut de momenten tijdens het Berenschotcabaret! Het is echt een professioneel georganiseerde show waar ik vanaf mijn eerste jaar bij Berenschot aan heb meegedaan. Ik doe daarin een soort conference waarin ik allerlei Berenschot-gebeurtenissen en -ontwikkelingen van het afgelopen jaar onder de loep neem. Het leuke is dat je echt alles kan zeggen op zo’n cabaretavond. Hier heb ik erg mooie herinneringen aan!"

Bekijk onze openstaande vacatures