Richard Born over zijn werk bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Richard Born interview

Richard Born is onze go-to collega als het gaat om (internationale) strategie consultancy. Lees hier verder over zijn werkervaring bij Berenschot!
Afbeelding - Richard Born interview

Wat doe jij bij Berenschot?

"Ik werk bij de groep strategie consultancy, onder de adviesgroep Toekomst van Werk en Organisaties. Daar doe ik strategieopdrachten, maar ook opdrachten gericht op (internationaal) projectmanagement, waaronder fondsbeheer. Ik zit veelal aan de bedrijfskundige en financiële kant van grote projecten, en treed regelmatig op als projectleider. Mijn opdrachten hebben vaak een internationaal tintje."

Hoe lang werk je al bij ons?

"Inmiddels werk ik 23 jaar bij Berenschot. Ik ben in 1985 begonnen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, daarna overgestapt naar het Ministerie van VWS en uiteindelijk heb ik twaalf jaar bij de rijksoverheid gewerkt. Bij VWS ben ik ook nog een tijdje hoofd personeelszaken geweest, maar ik heb vooral financieel georiënteerde rollen gehad. In 1998 kwam ik bij Berenschot in dienst. De eerste jaren werkte ik voor de interim-tak, daarna ruim tien jaar voor de internationale tak. Zo was ik projectleider voor verschillende (inter)nationale projecten, heb onder meer vrij lang regelmatig op en voor opdrachtgevers uit Curaçao en de andere Nederlandse Antillen gewerkt. Momenteel ben ik ook alweer twaalf jaar projectleider van de Twinningfaciliteit Suriname Nederland, waarbij we als fondsbeheerder in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken tientallen projecten (laten) uitvoeren in Suriname. Twee jaar geleden heb ik ook nog een strategieontwikkelingstraject gedaan voor Fernandes in Suriname. Zij maken de welbekende drankjes, maar doen nog veel meer."

Wat was jouw mooiste opdracht?

"Ik heb op Curaçao geholpen bij de vernieuwing van het ziekenhuis. Vanuit Berenschot hebben we met een multidisciplinair team onderzoek gedaan naar de toenmalige staat van de bedrijfsvoering en de medisch-ondersteunende processen van het ziekenhuis, dat in zwaar weer verkeerde. Ik trad op als projectleider en we hebben dit project met vijftien man uitgevoerd. We hebben verschillende aanbevelingen gedaan voor verbetering. Een mooie klus van maatschappelijke waarde."

Berenschot heeft niet de typisch Amerikaanse bedrijfscultuur, dat vind ik heel plezierig.

Hoe ben je bij Berenschot terecht gekomen?

"Ik ben benaderd door een collega die al bij Berenschot werkte."

En waarom dan Berenschot?

"Dat was een bewuste keuze. Berenschot heeft niet de typisch Amerikaanse bedrijfscultuur, dat vind ik heel plezierig. Er is ruimte voor een goede werk-privébalans. De cultuur is heel prettig. Het draait niet alleen om geld, maar ook echt om inhoud."

Wat wil je graag bereiken?

"Ik zou het heel leuk vinden om toch weer wat meer op internationaal niveau te doen. Ik heb met veel plezier in het buitenland gewerkt en me met mooie projecten kunnen bezighouden. Wie weet wat de toekomst brengt!"

Wat is de mooiste herinnering van je tijd bij Berenschot?

"Onze reis naar Parijs. Berenschot bestond toen zeventig jaar. De partners van alle Berenschotters mochten ook mee. We hebben superveel plezier gehad en heel veel gelachen. Een aanrader!"

Bekijk onze openstaande vacatures