Jelle Wolters over zijn werkervaring bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Jelle Wolters interview

Jelle is de verbindende factor tussen onze business en IT en gaat geen uitdaging uit de weg.
Afbeelding - Jelle Wolters interview

Wat doe jij bij Berenschot?

"Ik werk op onze ICT-afdeling en zorg ervoor dat onze interne diensten en consultants zo goed mogelijk met ICT kunnen werken. En ook dat tijdig in de specifieke behoeftes op ICT-vlak wordt voorzien. ICT is namelijk een steeds groter en belangrijker onderdeel van het advieswerk."

Waarom heb je voor Berenschot gekozen?

"Als je persoonlijke ambitie past bij Berenschot, krijg je de tijd en de ruimte om die ambitie waar te maken, dat is heel leuk. We hebben een platte en open organisatie. Je moet kansen zien maar ook pakken. Dan kan er heel veel!"

Hoe ben je bij Berenschot terecht gekomen?

"Voordat ik hier in dienst trad, zat ik een tijdje zonder baan. Ik kwam Berenschot tegen op een beurs, waar ik in gesprek raakte met een adviseur van Berenschot Inclusief. Ik zocht een werkgever bij wie ik in deeltijd een omscholingstraject op het hbo kon volgen, namelijk Business & IT. Er volgde een sollicitatiegesprek en in de bus onderweg naar huis kreeg ik een belletje van Berenschot. Ik mocht starten! Heel gaaf. Mijn opleiding heb ik inmiddels afgerond en ik werk hier met heel veel plezier."

Hier krijg je de kans om zelf projecten op te pakken en actief bij te dragen aan de gekozen strategie.

Wat was je mooiste project bij Berenschot?

"Vorig jaar juni werd er een ‘Digital Boost Challenge’ georganiseerd. Hiervoor heb ik met verschillende collega’s een demo-app gebouwd die adviseurs helpt collega’s met specifieke expertise en ervaring makkelijk te vinden. Heel veel adviseurs hadden interesse en binnenkort gaan we die app lanceren. Dat is het leuke van Berenschot: je krijgt de kans om zelf projecten op te pakken en actief bij te dragen aan de gekozen strategie."

Wat wil je nog graag bereiken?

"Ik wil mooie doelen blijven behalen, bijvoorbeeld dat we als organisatie kennis kunnen behouden en blijven delen. Verder moeten adviseurs zo min mogelijk werk hebben aan ICT. Het moet gewoon goed werken. We willen als ICT-afdeling proactief faciliteren en adviseren."

Hoe is de samenwerking binnen het team?

"We hebben de afgelopen jaren, in verband met corona, heel veel op korte termijn moeten opzetten. Denk aan videoconferencing en samenwerken in Microsoft Teams. Daar werkten we gelukkig al mee, maar dat kwam in een ontzettende stroomversnelling. Het ICT-team is de afgelopen jaren gegroeid, allemaal gemotiveerde mensen. Mijn collega’s kunnen zich goed aanpassen en denken graag mee. Dat geldt voor ons team, maar zie je overal terug bij Berenschot!"

Hoe ervaar je de cultuur bij Berenschot?

"Berenschot is maatschappelijk erg betrokken, en dat vind ik heel mooi. Ik heb hier een kans gekregen, ondanks het feit dat ik geen typische ICT-achtergrond had. Er was een behoefte en daar heb ik in kunnen voorzien. Een groot compliment aan het MT, want die hebben dat mogelijk gemaakt en zijn ook echt bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen."

Wat is jouw leukste herinnering bij Berenschot?

"Dat was een teamuitje met onze afdeling. We zijn uit eten geweest met onze partners erbij. Een hele gezellige avond"

Bekijk onze openstaande vacatures