Bastiaan Vinkenburg over zijn werkervaring | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Bastiaan Vinkenburg interview

Bastiaan kan in zijn werk zijn liefde voor muziek perfect combineren met het adviesvak als consultant Kunst en Cultuur.
Afbeelding - Bastiaan Vinkenburg interview

Wat doe jij bij Berenschot?

"Als gezin – ik heb een zoon (16) en een dochter (14) – zijn we grote cultuurliefhebbers, in het bijzonder als het gaat om muziek (maken). Die liefde vertaalt zich ook naar mijn werk als sectorleider Kunst en Cultuur. In die functie ben ik vooral adviseur, maar ook aanspreekbaar voor ontwikkelingen in dit werkveld."

Waarom Berenschot en niet een ander adviesbureau?

"Er zijn drie redenen: de maatschappelijke betrokkenheid, de relevante opdrachten en de interessante collega’s."

Hoe is de samenwerking binnen jouw adviesgroep/team?

"Wat ik heel leuk vind aan Berenschot is dat we een combinatie kunnen bieden van sectorkennis en inhoudelijke expertise. Bij de meeste van onze opdrachten maken we een team met cultuuradviseurs en bijvoorbeeld HR-deskundigen of juristen."

Ik hoop nog lang adviseur te blijven bij Berenschot, want het bevalt me heel goed hier.

Wat was jouw leukste/meest interessante project?

"De meest interessante projecten vind ik onderwerpen waar de directeuren van wakker liggen. En waarbij we dan ook bruggen kunnen slaan tussen bijvoorbeeld een instelling en hun voornaamste stakeholders, waaronder overheden. Dat kan in crisis zijn, maar ook bij transities. Bijvoorbeeld een orkest dat zijn bedrijfsvoering niet rond krijgt en met onze steun toch weer toekomstbestendig wordt. Dat sluit ook weer aan bij mijn liefde voor muziek."

Wat zijn je ambities?

"Veel adviseurs van Kunst en Cultuur bij Berenschot komen als volgende stap op een directiepositie in het veld terecht. Bij bijvoorbeeld een theater, museum of orkest. Maar ik hoop nog lang adviseur te blijven bij Berenschot, want het bevalt me heel goed hier. Dat zit in veel vrijheid in de manier van werken, maar ook in de samenwerking met collega’s en deskundigen op allerlei gebied."

Wat is je mooiste herinnering van je tijd bij Berenschot?

"We hebben een keer met een team collega’s echt tot diep in de nacht doorgewerkt om een reddingsplan op te stellen voor een instelling, wat ook geholpen heeft en gewaardeerd werd. Zo’n situatie komt zelden voor, maar is heel betekenisvol."

Bekijk onze openstaande vacatures