Michelle Zomers over haar werk bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Michelle Zomers interview

Michelle is consultant Business & Data solutions: hierin combineert ze werk voor de zorgsector met data-analyse. Michelle begon als trainee.
Afbeelding - Michelle Zomers interview

Waarom heb jij voor het traineeship bij Berenschot gekozen?

"Bij Berenschot vond ik eigenlijk de perfecte combinatie van het werken voor de zorgsector en data-analyse. De combinatie van mens en data vind ik heel interessant."

Wat heb je gestudeerd?

"Ik heb neuropsychologie gestudeerd in Utrecht. Hierna heb ik een master Toegepaste cognitieve psychologie gevolgd. Ik vond het heel gaaf om meer te leren over de werking van de hersenen, maar ik werd ook erg getriggerd door de datacomponent binnen mijn opleiding. Ik heb daarom nog een master Cognitive science & artificial intelligence gedaan in Tilburg. Voor mijn traineeship heb ik overigens stagegelopen bij Berenschot!"

Wat was jouw leukste opdracht bij Berenschot?

"Voor een klant binnen de zorgsector heb ik een dashboard gemaakt waarmee laboratoria inzichtelijk hebben kunnen krijgen hoeveel capaciteit zij hadden voor hun diensten op specifieke momenten. Mijn afstudeeronderzoek was ook interessant. Ik heb een voorspelmodel gemaakt voor een gehandicaptenzorginstelling. Met het voorspelmodel kon de opdrachtgever de clientvraag beter voorspellen, en zo ook bijtijds zorgen voor voldoende personeelscapaciteit."

Op vrijdagen had ik de traineedag, en die stond echt in het teken van mijn eigen ontwikkeling.

Hoe ziet een gemiddelde week er voor jou uit?

"De weken wisselen enorm. Ik denk dat ik 70% van de tijd bezig met het ontwikkelen van digitale producten, denk aan dashboards en voorspelmodellen. De overige 30% ben ik in contact met klanten of houd ik me bezig met interne projecten."

Waarom heb je juist voor Berenschot gekozen?

"Mijn stageperiode was heel fijn, en dat heeft de doorslag gegeven. Iedereen is bij Berenschot heel benaderbaar, en ik ervaarde een hele fijne werksfeer tijdens mijn stage. Ik wist dus dat het qua sfeer en collega’s goed zat, en gelukkig zit het met de opdrachten ook goed!"

Hoe wil je je verder ontwikkelen?

"Ik wil mijn adviesvaardigheden verbeteren. Op inhoudelijk vlak wil ik ook nog meer leren. Wellicht wil ik nog wat specifieke vakken volgen aan de universiteit, om mijn kennis te blijven verbreden."

Wat is je mooiste Berenschot herinnering?

"Tijdens mijn stageperiode zijn we met de afdeling naar Düsseldorf gegaan. We hebben overdag een bierproeverij gehad, en ’s avonds gingen we de stad in. Het was heel gezellig!"

Bekijk onze openstaande vacatures