Michiel van Werven over zijn werk bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Michiel van Werven interview

Michiel van Werven is senior managing consultant strategie binnen de adviesgroep Energie & Leefomgeving.
Afbeelding - Michiel van Werven interview

Wat doe jij bij Berenschot?

"Ik werk binnen de adviesgroep Energie & Leefomgeving. Daarbij richt ik me met name op strategievraagstukken in de private en semipublieke sector."

Hoe lang werk je al bij Berenschot?

"Ik werk nu 3,5 jaar bij Berenschot. Daarvoor heb ik zo’n zeven jaar bij Alliander gewerkt, daarvoor vijf jaar bij The Boston Consulting Group en ik ben begonnen bij ECN (nu onderdeel van TNO)."

Waarom ben je naar Berenschot overgestapt?

"Bij Alliander richtte ik me op innovatievraagstukken, maar de focus daarop verschoof. Ik overwoog weer de adviesmarkt in te gaan, omdat ik die als heel uitdagend en divers heb ervaren. Je kunt uiteenlopende vraagstukken oppakken en verschillende opdrachtgevers bedienen. En ik wilde graag weer een stap buiten mijn comfortzone zetten. Zo kijk ik naar elke stap in mijn carrière. Bij Berenschot was met name de acquisitiekant nieuw voor mij. En tot mijn eigen verbazing blijk ik dat erg leuk te vinden!"

En ik wilde graag weer een stap buiten mijn comfortzone zetten. Zo kijk ik naar elke stap in mijn carrière.

Waarom heb je voor Berenschot gekozen?

"Een collega van Alliander wees me destijds op Berenschot. Toen ik contact opnam met Bert den Ouden, die ik kende vanuit mijn werkzaamheden bij Alliander, vertelde hij dat hij binnen Berenschot een energieteam aan het opzetten was en daar goed hulp bij kon gebruiken. Dat leek me een mooie uitdaging!"

Hoe zou je de sfeer bij Berenschot omschrijven?

"Ik heb leuke en intrinsiek gemotiveerde collega’s! In mijn team zijn de mensen echt gedreven om de energietransitie verder te brengen. Tekenend daarbij is dat we soms eigen initiatieven opstarten, waarbij we vervolgens klanten zoeken. We willen kansen zien en klanten binden en boeien. En daarnaast die dingen doen waarvan we zelf geloven dat ze echt een bijdrage leveren en klanten verder helpen. Ook de vrije sfeer is heel prettig. Als je ergens kansen ziet of iets leuk vindt om te doen, kun je dat oppakken. De energietransitie binnen de private sector was destijds vrij nieuw voor Berenschot. Ik vond het gaaf om daaraan te gaan bouwen en daar ook alle ruimte voor te krijgen."

Wat zijn je toekomstambities?

"Ik wil altijd nieuwe dingen leren. Daarom leuk dat ik onlangs de kans heb gekregen om twee teams van adviseurs te gaan aansturen. Ik wil de mensen binnen mijn team motiveren en zorgen dat ze goed op hun plek zitten. Ook het commerciële stuk trekt me erg. Met klanten duurzame en mooie relaties opbouwen, ook daar wil ik in blijven groeien."

Wat is de mooiste herinnering van je tijd bij Berenschot?

We hebben een keer met het hele team twee dagen gezeild rond Terschelling, dat was mooi. En van collega’s hoor ik dat ze van me geleerd hebben. Dat maakt me echt gelukkig!"

Bekijk onze openstaande vacatures