Sanne van den Bosch over haar werk bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Sanne van den Bosch interview

Sanne is managing director. Haar doel? Om als adviesgroep nog meer brede, integrale vraagstukken op te kunnen pakken.
Afbeelding - Sanne van den Bosch interview

Wat doe jij bij Berenschot?

"Ik leid de adviesgroep Toekomst van Werk en Organisaties, die uit ongeveer zestig mensen bestaat. Wij richten ons op transformaties van organisaties en de ontwikkeling van mensen. Vanuit expertise op het terrein van strategieontwikkeling en -implementatie, organisatie-inrichting, operational excellence, change, leiderschaps- en teamontwikkeling en strategisch HRM. Onze opdrachtgevers zijn heel divers. Van gemeenten en zorginstellingen tot klanten in de maakindustrie en zakelijke dienstverlening."

Wat deed je voordat je bij Berenschot kwam werken?

"Eerder werkte ik als HR-adviseur in het Erasmus MC. Wij hadden daar destijds een groot organisatieontwikkelingstraject lopen, begeleid door externe adviseurs. Dat werk vond ik zo interessant dat ik het zelf wilde gaan doen! Via mijn netwerk hoorde ik over Berenschot en raakte ik hier in gesprek."

Waarom heb je voor Berenschot gekozen?

"Berenschot had en heeft heel veel ervaring in HR, en als adviesbureau ook echt een reputatie opgebouwd als het gaat om HR-dienstverlening. Dat trok me enorm. Daarnaast is Berenschot informeel. Toen ik voorafgaand aan mijn sollicitatiegesprek zat te wachten in de ontvangstruimte, zag ik zo veel verschillende mensen langskomen. Consultants in pak, maar ook in spijkerbroek en op gympen. Dat sprak me aan, die verzameling van persoonlijkheden. En ik voel me hier, dertien jaar later, nog steeds thuis!"

Wij hadden daar destijds een groot organisatieontwikkelingstraject lopen, begeleid door externe adviseurs. Dat werk vond ik zo interessant dat ik het zelf wilde gaan doen!

Wat maakt dat je hier nog steeds met plezier werkt?

"Ik ben begonnen als consultant en heb mooie stappen kunnen zetten. Berenschot heeft veel aansprekende klanten, met interessante vraagstukken en de mensen zijn heel deskundig en bevlogen. Zo’n omgeving past goed bij me. Je moet bij Berenschot echt eigen initiatief en regie nemen, maar dan kan er ook veel. Je kunt zelf richting geven aan de inhoud van je opdrachten en daarmee aan je loopbaan, en ook aan het ontwikkelen van specifieke vaardigheden."

Hoe heeft Berenschot je gefaciliteerd in je groei?

"Ik heb de juiste kansen gekregen van leidinggevenden en ook heel veel kunnen leren tijdens de verschillende ontwikkelprogramma’s van Berenschot. Ook directe collega’s hebben me altijd gesteund in mijn ontwikkeling. Natuurlijk moet je kansen ook grijpen, maar de mogelijkheden waren er zeker."

Wat vind je belangrijk in de samenwerking?

"Binnen onze adviesgroep kunnen we alle vraagstukken gericht op transformaties van organisaties en ontwikkeling van mensen oppakken, en elkaar dus enorm versterken. We werken niet alleen binnen de adviesgroep met elkaar samen, maar ook met de andere adviesgroepen. Zodat we sectorexpertise kunnen combineren met expertise van een bepaald vraagstuk. Ik vind het verder belangrijk dat iedereen binnen mijn adviesgroep een stem heeft. Een trainee wordt net zo serieus genomen als een senior consultant."

Wat was jouw leukste of meest interessante project?

"Dat waren er heel veel ! In de projecten die mij aanspreken wordt een duidelijke koppeling gelegd tussen strategie en organisatie-inrichting en wat dit vraagt van leiderschap en gedrag. Bij veel opdrachtgevers voor wie ik heb gewerkt, loop ik al lang rond, en ook dat maakt opdrachten leuk. Je ziet organisaties enorme ontwikkelingen doormaken."

Wat wil je graag nog leren?

"Ik zou het heel mooi vinden als we als adviesgroep nog meer brede, integrale vraagstukken kunnen oppakken. Waarin we de verschillende expertises met elkaar verbinden en de klant vanuit één Berenschot op weg helpen met zijn vraagstukken. Een mooi punt om naartoe te werken!"

Wat is je mooiste herinnering van je tijd bij Berenschot?

"Ik heb vele mooie herinneringen aan Berenschot! In opdrachten, maar ook daarbuiten. Zoals onze deelname aan de TriTogether triatlon in Almere in 2019. Met vijftien zwemmers, vijftien fietsers en vijftien hardlopers hebben we de estafette volbracht en € 25.000 opgehaald voor het Familiehuis Daniel den Hoed. Een gezamenlijke topprestatie!"

Bekijk onze openstaande vacatures