Steven Blok over zijn werk bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Steven Blok interview

Met een stevig repertoire aan bestuurskundige en sociologische kennis brengt Steven publieke vraagstukken een stap verder op weg naar een gepaste oplossing.
Afbeelding - Steven Blok interview

Wat doe jij bij Berenschot?

“Als consultant Openbaar Bestuur ben ik vooral bezig met vraagstukken die iets te maken hebben met de democratie of de participatiesamenleving. Denk aan burger- en overheidsparticipatie om samen de publieke ruimte vorm te geven.”

Hoe lang werk je al bij Berenschot?

“Inmiddels werk ik ruim vier jaar parttime bij Berenschot, de andere helft van de week als promovendus op de Erasmus Universiteit. Daar doe ik mijn eigen onderzoek, geef ik les, etc. Het zijn twee verschillende werelden en op deze manier krijg ik een kijkje in de keuken van beide.”

Wat was jouw mooiste opdracht?

“Een jaar of twee geleden zijn we begonnen met een onderzoeksproject over participatie en leren. En we hebben gemeenten, waterschappen en provincies gezocht om hen te laten deelnemen aan het onderzoek. Over dit onderzoek hebben we een boek geschreven: Leren in Participatieland. De eerste druk is al helemaal uitverkocht. Dus dit valt zeker onder de bijzondere dingen die ik heb kunnen doen.”

Hoe ben je bij ons terechtgekomen?

“Na mijn afstuderen wist ik nog niet of ik fulltime consultant wilde worden of fulltime bij de universiteit wilde werken. Toen kwam deze vacature op mijn pad en dacht ik: ‘Deze functie is wel echt geschikt voor mij.”

Je krijgt hier de kans om dingen ‘gewoon’ te proberen of een eigen idee uit te werken.

En waarom dan Berenschot?

“Je krijgt hier de kans om dingen ‘gewoon’ te proberen of een eigen idee uit te werken. Daarnaast biedt Berenschot mij de gelegenheid om de twee dingen die ik leuk vind te combineren, namelijk wetenschap en praktijk. Dat bevalt me heel goed.”

Wat wil je nog graag bereiken?

“Een vervolg schrijven op Leren in Participatieland! Een langetermijnproces, maar daardoor ga je het ook meer waarderen. Een boek is heel concreet en je maakt er meters mee.”

Wat is je mooiste Berenschot-herinnering?

“We zijn een paar jaar geleden naar Napels geweest. Iedereen had hard gewerkt en zin om met elkaar te ontspannen: de stad verkennen, leuke uitjes doen en uren kletsen over werkgerelateerde zaken, maar zeker niet alleen daarover. Dat zoiets kan naast het harde werk, maakt het echt leuk. Vieren wat je hebt bereikt.”

Bekijk onze openstaande vacatures