Over Berenschot


Wij helpen organisaties in de publieke sector en het bedrijfsleven van over de hele wereld bij het oplossen van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken, het realiseren van nieuwe strategieën, het verbeteren van prestaties en het bouwen en ontwikkelen van menselijk kapitaal.  Pragmatisch, innovatief, mensgericht, onconventioneel en met veel plezier.

Zo geven onze adviseurs al 80 jaar professioneel hoogwaardig advies waar onze klanten hun toekomst op kunnen bouwen. Samen creëren we nieuwe kansen en zetten wij onze klanten op voorsprong.  Onze adviseurs zijn inspirerend, eigenzinnige individuen die één grote passie delen: organiseren. Wij lossen complexe vraagstukken waar organisaties voor staan op door onze sectorkennis te verbinden met inhoudelijke expertise en multidisciplinaire competenties.

Kennis en ontwikkeling

Veel aandacht besteden we aan de kwaliteit en ontwikkeling van de professional. Want de lat ligt hoog. Onze klanten hebben recht op goede adviseurs en professioneel advies volgens de laatste inzichten. Daarom het Berenschot opleidingsprogramma, voor persoonlijke reflectie, experimenteren en het ontwikkelen van vaardigheden. Met de opleidingsprogramma geeft Berenschot invulling aan de ambitie om een kwalitatief hoogwaardige opleiding voor de eigen adviseurs neer te zetten. Ook is er de Berenschot Versneller (‘ons R&D Laboratorium') die onderzoek stimuleert naar maatschappelijk relevante, economische of vakinhoudelijke onderwerpen en publicaties hierover.

Internationale activiteiten

Sinds 1962 heeft Berenschot een vestiging in de Europese hoofdstad Brussel. Daarnaast voeren we al meer dan 30 jaar wereldwijd projecten uit.

Algemene voorwaarden

Op onze voorstellen en werkzaamheden zijn onze  ‘Algemene voorwaarden bij de uitvoering van opdrachten’ (pdf, 55 kB) van toepassing. Berenschot hanteert ook eigen gedragsregels (pdf, 43 kB).

Certificering en Kwaliteitsregister

Als gecertificeerd bureau (ISO 9001:2015 en ISO 27001) hanteren wij de kwaliteitseisen die zijn neergelegd in ons kwaliteitshandboek.

Berenschot is ook ingeschreven in het 'Kwaliteitsregister Organisatieadvies' van Lloyd's Register Quality Assurance en voldoet aan de Kwaliteitscode van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Berenschot en haar tachtigjarige historie