Over Berenschot


Wij helpen publieke en private organisaties van over de hele wereld bij het oplossen van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken, het realiseren van nieuwe strategieën, het verbeteren van prestaties en het bouwen en ontwikkelen van menselijk kapitaal.  Pragmatisch, innovatief, mensgericht, onconventioneel en met veel plezier.

Zo geven onze adviseurs al bijna 80 jaar professioneel hoogwaardig advies waar onze klanten hun toekomst op kunnen bouwen. Samen creëren we nieuwe kansen en zetten wij onze klanten op voorsprong.  Onze adviseurs zijn inspirerend, eigenzinnige individuen die één grote passie delen: organiseren. Wij lossen complexe vraagstukken waar organisaties voor staan op door onze sectorkennis te verbinden met inhoudelijke expertise en multidisciplinaire competenties.

Kennis en Ontwikkeling

Veel aandacht besteden we aan de kwaliteit en ontwikkeling van de professional. Want de lat ligt hoog. Onze klanten hebben recht op goede adviseurs en professioneel advies volgens de laatste inzichten. Daarom de Berenschot Academie, voor persoonlijke reflectie, experimenteren en het ontwikkelen van vaardigheden. Met de Academie geeft Berenschot invulling aan de ambitie om een kwalitatief hoogwaardige opleiding voor de eigen adviseurs neer te zetten. Daarom een Berenschot Fundatie (‘ons R&D Laboratorium') die onderzoek stimuleert naar maatschappelijk relevante, economische of vakinhoudelijke onderwerpen en publicaties hierover.

EU_vlaggen_LR Internationale activiteiten

Sinds 1962 heeft Berenschot een vestiging in de Europese hoofdstad Brussel en vanaf de oprichting in 1987 zijn we lid van de E-I Consulting Group, een Europees samenwerkingsverband van toonaangevende adviesbureaus. Daarnaast voeren we al meer dan 30 jaar wereldwijd projecten uit. Berenschot heeft ook kantoren in Afrika en de Cariben.

Kwaliteitsregister

Berenschot is ook ingeschreven in het 'Kwaliteitsregister Organisatieadvies' van Lloyd's Register Quality Assurcance. In dit register zijn bureaus opgenomen die voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen en die onafhankelijk getoetst worden. De bureaus zijn lid van de ROA en onderwerpen zich vrijwillig aan de gezamenlijke gedragscode en het reglement van tuchtrechtspraak en zijn ISO-gecertificeerd. Opname in dit kwaliteitsregister betekent dat ze, aanvullend op het ISO-9001 toetsingskader, getoetst worden op extra criteria uit de gedragscode, zoals rondom professionele onafhankelijkheid, zorgvuldigheid en integriteit. De markt kan en mag van geregistreerde bureaus dan ook de beste kwaliteit in dienstverlening verwachten.

Maak kennis met Berenschot