Samenwerking psychologische veiligheid | Berenschot nieuws

Berenschot versterkt zich met expertise open en veilig werkklimaat

Nieuws
Berenschot versterkt zich met expertise open en veilig werkklimaat

Deel dit nieuwsartikel

Datum

06 oktober 2021

Leestijd

1 minuut

Op woensdag 6 oktober ondertekende Berenschot een samenwerkingsovereenkomst met Joriene Beks en Hans van der Loo, beiden gedragsdeskundige, coach en expert op het vlak van psychologische veiligheid. Dit thema sluit aan bij bestaande Berenschot-proposities zoals teamontwikkeling, leiderschap, change en hybride werken.

Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid – dat medewerkers zich in een team veilig voelen om zich uit te spreken –is een belangrijke succesfactor voor de effectiviteit van teams, zo bleek vijf jaar geleden al uit onderzoek van Google. Het geeft medewerkers het gevoel erbij te horen, moedigt hen aan hun mening te geven, eigen fouten openlijk te bespreken en veelbelovende ideeën aan te dragen. De vijf pijlers onder psychologische veiligheid zijn: inclusie, delen, leveren, uitdagen en positiviteit.

Succes berust op veiligheid. En veiligheid is een kwestie van verbinding. Op dit vlak versterken Berenschot en wij elkaar.

Doel van de exclusieve samenwerking is het inhoudelijk doorontwikkelen van deze expertise. “Het thema psychologische veiligheid leeft heel erg bij onze opdrachtgevers. De trajecten die Joriene en Hans doen en hun wetenschappelijk onderbouwde methode sluiten daar naadloos bij aan”, aldus Jozef Zondag, senior managing consultant bij Berenschot. “Een kruisbestuiving die hen en ons helpt richting de markt.”

Afbeelding - psychologische veiligheid samenwerking

Joriene Beks en Hans van der Loo, tevens auteurs van ‘Psychologische Veiligheid’ en ‘Veldgids Psychologische Veiligheid’, stonden eerder in het programma Denkproducties met Harvard-professor Amy Edmondson en Ben Tiggelaar. En op 14 oktober verzorgen zij een presentatie over psychologische veiligheid op de mainstage van het kennisevenement HR Live in Den Haag, waar Berenschot partner van is. 

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?