Ons adviesbureau


Wij helpen publieke en private organisaties van over de hele wereld bij het oplossen van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken, het realiseren van nieuwe strategieën, het verbeteren van prestaties en het bouwen en ontwikkelen van menselijk kapitaal. Pragmatisch, innovatief, mensgericht, onconventioneel en met veel plezier.

Zo geven onze adviseurs al bijna 80 jaar professioneel hoogwaardig advies waar onze klanten hun toekomst op kunnen bouwen. Samen creëren we nieuwe kansen en zetten wij onze klanten op voorsprong. Onze adviseurs zijn inspirerend, eigenzinnige individuen die één grote passie delen: organiseren. Wij lossen complexe vraagstukken waar organisaties voor staan op door onze sectorkennis te verbinden met inhoudelijke expertise en multidisciplinaire competenties.

"De adviesmarkt is in de afgelopen jaren door de crisis veranderd. Onze opdrachtgevers vragen nieuwe diensten die aansluiten bij hun bedrijfsontwikkeling. De creativiteit die wij afgelopen jaren hebben laten zien is een belangrijke succesfactor voor Berenschot. Creativiteit is de motor voor hoogwaardige dienstverlening. Dat vraagt veel energie van onze medewerkers. Goed luisteren naar de markt en vervolgens snel en eigenwijs diensten aanbieden waarvan de kwaliteit wordt herkend en waarvan een opdrachtgever weet dat zijn organisatie er beter van wordt. Dat tekent Berenschot sinds 1938 en zal Berenschot ook in de toekomst tekenen."

Theo Camps
Bestuursvoorzitter Berenschot Groep

Kwaliteit en ontwikkeling

Veel aandacht besteden we aan de kwaliteit en ontwikkeling van de professional. Want de lat ligt hoog. Onze klanten hebben recht op goede adviseurs en professioneel advies volgens de laatste inzichten. Daarom de Berenschot Academie, voor persoonlijke reflectie, experimenteren en het ontwikkelen van vaardigheden. Met de Academie geeft Berenschot invulling aan de ambitie om een kwalitatief hoogwaardige opleiding voor de eigen adviseurs neer te zetten. Daarom de Berenschot Versneller (‘ons R&D Laboratorium') die onderzoek stimuleert naar maatschappelijk relevante, economische of vakinhoudelijke onderwerpen en publicaties hierover.

Internationale activiteiten

Sinds 1962 heeft Berenschot een vestiging in de Europese hoofdstad Brussel en vanaf de oprichting in 1987 zijn we lid van de E-I Consulting Group, een Europees samenwerkingsverband van toonaangevende adviesbureaus. Daarnaast voeren we al meer dan 50 jaar wereldwijd projecten uit. Berenschot heeft ook kantoren in Afrika en de Cariben.