Even voorstellen: Jesse van den Berg | Berenschot Klimaattalent

Even voorstellen: Jesse van den Berg, klimaattalent

Artikel
Even voorstellen: Jesse van den Berg, klimaattalent

Deel dit artikel

Datum

02 februari 2023

Leestijd

2 minuten

Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk jonge, hoogopgeleide klimaattalenten inzetten voor het uitvoeren van projecten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen. Alle klimaattalenten hebben affiniteit en ervaring met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het Klimaatakkoord. We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Jesse van den Berg.

Om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen is Berenschot een nieuw initiatief gestart: Berenschot Klimaattalent. Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk, jonge hoog opgeleide klimaattalenten inzetten voor het uitvoeren van projecten, acties en activiteiten binnen de energietransitie. Alle klimaattalenten hebben affiniteit met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het klimaatakkoord.

We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Jesse van den Berg.

Waarom neem jij deel aan Berenschot Klimaattalent?

Tijdens mijn studie wist ik al dat ik zo veel mogelijk impact wilde maken in de transitie naar een duurzamere samenleving. Met dit in het achterhoofd was ik er ook al vrij zeker van dat ik als consultant aan de slag wilde. Vandaar dat ik meegedaan heb aan de eerste inhousedag van Berenschot Klimaattalent. Hier leerde ik hoe het is om als Berenschot Klimaattalent aan de slag te gaan, en dat je je tijdens dit proces continu blijft ontwikkelen. Die ervaring gaf voor mij de doorslag.

Wat is jouw drijfveer en wat wil je bereiken bij Berenschot Klimaattalent?

Mijn voornaamste drijfveer is mijn liefde voor de natuur. De impact van klimaatverandering hierop baart mij dan ook ernstige zorgen. Hoe kan de samenleving zich blijven ontwikkelen zonder dat dit ten koste gaat van de leefomgeving? Ik lever graag mijn bijdrage aan beantwoording van dit vraagstuk.

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb een bachelor in milieuwetenschappen, aangevuld met een major in bedrijfskunde. Dit vormt de basis voor mijn kennis over het klimaatvraagstuk en de rollen van verschillende actoren hierin. Daarna heb ik tijdens mijn master Governance of Sustainability meer geleerd over hoe technische inzichten te implementeren zijn. Het speelveld tussen technologie en samenleving kent vele dynamische factoren. Laboratoriumkennis is daardoor niet altijd even makkelijk in praktijk te brengen. Dit inzicht is erg belangrijk geweest voor mijn perspectief op klimaatverandering.

Welke thema’s hebben jouw interesse?

Zoals gezegd, ben ik specifiek geïnteresseerd in de energietransitie. Hoe voorzie je de alsmaar groeiende samenleving op een duurzame en inclusieve manier van de benodigde energie? Hoewel technologische ontwikkelingen eindeloos veel mogelijkheden lijken te bieden, passen deze passen niet altijd even goed in de samenleving. Dat speelveld met vele actoren en de complexe context maken het voor mij extra interessant.

Wat maakt jou een Berenschot Klimaattalent?

Ik ben ambitieus en gedreven om een positieve bijdrage te leveren aan het oplossen van het klimaatvraagstuk. Daarnaast heb ik een interdisciplinaire achtergrond die mij helpt ideeën en ontwikkelingen in een bredere context te plaatsen. Verder ga ik altijd analytisch en gestructureerd te werk. Ik ben mij er echter ook van bewust dat ik mij continu moet blijven ontwikkelen. Daarom ben ik ook zo enthousiast over Berenschot Klimaattalent. Dit programma geeft mij de kans om impact te maken en te laten zien wat ik kan, en tegelijkertijd te blijven werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Klimaattalent inzetten?

Wilt u Jesse of één van zijn collega-klimaattalenten inzetten op projecten om de energietransitie binnen uw organisatie te versnellen? Neem dan contact met Bram Brouwer of Rens Baltus om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze klimaattalent nieuwsbrief

Meer weten?