Heb jij klimaattalent? | Berenschot Klimaattalent

Energie

Werken bij Klimaattalent

Vind jij het ook tijd om klimaatambities waar te maken en de energietransitie te versnellen? Kom dan in beweging.
Afbeelding - Werken bij Klimaattalent

Een kickstart van je carrière

"Ben jij enthousiast, ambitieus en hou je van aanpakken? Dan ben je bij Berenschot Klimaattalent op de juiste plek! Als junior adviseur duurzaamheid & energie, help jij gemeenten, provincies, ministeries, netbeheerders en belangenorganisaties met het ontwikkelen en uitvoeren van duurzame plannen, acties en activiteiten. Bij Berenschot Klimaattalent leer je organisaties dus van binnenuit kennen, bouw je zelf kennis en netwerk op en maak je impact in de praktijk! Zo bieden we jou de kans om ervaring op te doen in verschillende rollen en jezelf te blijven ontwikkelen en versnellen we de transitie naar een duurzaam Nederland." - Rens Baltus, teamlead Klimaattalent

Rens Baltus
Dit ga je doen

Direct impact maken

Wij bieden jou een uitdagende baan in een leuk team van gemotiveerde collega’s. Vanuit Berenschot Klimaattalent ga je direct aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. De opdrachten zijn divers, maar hebben één ding met elkaar gemeen: ze vragen om een intrinsieke interesse in duurzaamheidsvraagstukken, een goed werk- en denkniveau en een flinke dosis oplossingsgerichtheid en enthousiasme.  

 

Afwisseling en uitdaging

Gemiddeld doe je als Klimaattalent in drie jaar tijd vijf verschillende opdrachten. Daarbij duurt een opdracht zes tot twaalf maanden. Je krijgt zo de kans om diverse rollen te vervullen, verschillende organisaties te leren kennen en te ontdekken welke duurzaamheidsvraagstukken goed bij je passen. Naast jouw werk voor een opdrachtgever draag je ook actief bij aan de organisatie en ontwikkeling van Berenschot Klimaattalent.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Je komt terecht in een team van mensen met verschillende achtergronden en persoonlijkheden. Berenschot Klimaattalent daagt je op deze manier uit van elkaar te leren en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Naast je werk voor een opdrachtgever volg je één keer in de twee weken een ontwikkeldag, waarin de focus ligt op het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, project- en procesvaardigheden en inhoudelijke kennis van uiteenlopende duurzaamheidsvraagstukken. Tijdens ontwikkeldagen bespreken we ervaringen en perspectieven uit onze opdrachten. In het ontwikkelprogramma word je gestimuleerd om opgedane inzichten direct toe te passen in je eigen werk! 

Wat ga je doen?

Focus op duurzaamheidstransities

Met Klimaattalent versnellen we duurzaamheidstransities. Iedere opdracht gaat dan ook om verduurzaming. Daarbinnen focussen we ons op vier transitievraagstukken:   

We maken de overstap van fossiele naar   duurzame energie. Dat brengt allerlei vragen met zich mee, zoals het oplossen van netcongestie, het opwekken van hernieuwbare energie en het sturen op een sociale en rechtvaardige energietransitie. Bekijk hoe wij onze opdrachtgevers helpen in de energietransitie.

“Het werkveld dat mij het meest aanspreekt is de energietransitie. Als Klimaattalent krijg ik de kans om te fungeren als een bruggenbouwer tussen verschillende partijen, waarbij ik diverse perspectieven samenbreng en mij verdiep in complexe duurzaamheidsvraagstukken. Op deze manier kan ik bijdragen aan het bevorderen van een energietransitie waarin iedereen mee wordt genomen.” - Ivo van Zon, Klimaattalent

We gaan van een lineaire naar een circulaire economie. Dat betekent dat we zuiniger moeten omgaan met grondstoffen, kringlopen sluiten en veel meer hergebruiken. Wij werken onder meer aan het circulair maken van de economie, de energietransitie en gebiedsontwikkeling. Bekijk de klantcases om te zien hoe wij onze opdrachtgevers helpen bij vraagstukken rondom circulaire economie.

Het leuke aan Klimaattalent is dat je in contact komt met diverse opdrachtgevers en aan de slag gaat met uiteenlopende opdrachten in verschillende werkvelden. Je blijft jezelf ontwikkelen en komt erachter wat echt bij jou past. Zo werkte ik als beleidsadviseur ruimtelijke ontwikkeling bij een gemeente en hield ik me bezig met circulaire gebiedsontwikkeling voor een provincie. - Laura Fransen, Klimaattalent.

We gaan naar een zero emissie mobiliteitssysteem. Dat doen we vanuit de trias mobilica: eerst het reduceren van CO2-uitstoot in mobiliteit door het verminderen van onnodige reisbewegingen, vervolgens het veranderen naar duurzamere en alternatieve vervoersmiddelen en tot slot het verschonen van bestaande vervoersoplossingen. Lees de cases. 

Naast het tegengaan van klimaatverandering werken we ook aan het klimaatbestendig maken van de leefomgeving. We houden ons onder meer bezig met klimaatadaptatie, ruimtelijke ordening en milieuvraagstukken. Lees meer over wat we doen voor opdrachtgevers op het gebied van klimaatbestendige leefomgeving. 

Waarin ga jij je ontwikkelen?

Vanuit Klimaattalent begeleiden we jouw persoonlijke ontwikkeling met een ontwikkelprogramma op maat. Dit programma duurt drie jaar, waarin je twee jaar trainingen volgt en het laatste jaar wordt je begeleid naar de volgende stap in je carriere, binnen of buiten Berenschot. Om de week heb je een gezamenlijk ontwikkeldag op vrijdag. Daarnaast heb je elk kwartaal gesprek met jouw ontwikkelcoach.

“In het ontwikkelprogramma doorloop je twee keer de modules ‘ik en mijn project’, ‘ik als professional’, ‘ik en de ander’ en ‘ik en mijn omgeving’. Door middel van trainingen, masterclasses en intervisie geven wij jou de handvatten om je te ontwikkelen als professional. De meeste van deze trainingen volg je in kleine groepen van 6 tot 12 en krijg je van mensen met ervaring in jouw werkveld. Zo krijg je echt de kans om je te ontwikkelen hoe jij wilt en te bespreken hoe je de vaardigheden mee neemt in je opdracht!” - Emmy Hertogh, ontwikkelcoach Klimaattalent & senior consultant bij Berenschot. 

“Ik vind het fantastisch om te zien hoe Klimaattalenten zich in 3 jaar persoonlijk ontwikkelen. Samen bespreken we de gebieden waarin jij sterker wilt worden en bedenken we praktische strategieën om jouw doelen te bereiken. Ook kan je bij mij terecht als je tegen bepaalde zaken of dilemma's aanloopt in jouw dagelijkse werkpraktijk. Ik kan daarbij putten uit mijn eigen ervaring als adviseur op het gebied van duurzame leefomgeving." - Josse van Sleeuwen, ontwikkelcoach Klimaattalent & consultant bij Berenschot. 

Hoe draag je bij aan Klimaattalent?

Werken bij Klimaattalent betekent onderdeel zijn van een hechte, gezellige en ambitieuze groep young professionals. Iedereen draagt bij aan de ontwikkeling van Klimaattalent. Dit betekent dat je werkt aan het verbeteren, groeien en maximaliseren van onze impact. Dit doen we door gezamenlijk te werken aan strategiebepaling, communicatie, sales, werving van nieuw talent en teambuilding evenementen. We verruimen samen ons perspectief op duurzaamheidsvraagstukken, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse duurzaamheidsforum Springtij en tijdens de jaarlijkse 24-uurse. Door het jaar heen trekken we deze gezelligheid door met vrijmibo's, het Berenschot cabaret, het kerstdiner en de semi-sportieve teamuitjes! 

Wil je de klimaattalenten ontmoeten? Kijk dan op onze even voorstellen pagina.

Heb jij klimaattalent?

 

 

Plan een koffiemoment met ons in!

Wil je, voordat je solliciteert, eerst wat meer weten over hoe het is om als Klimaattalent te werken bij Berenschot en kennis met ons maken? Plan dan een informeel (online) koffiemoment in door te mailen naar klimaattalent@berenschot.nl