Even voorstellen: Laura Fransen | Berenschot Klimaattalent

Even voorstellen: Laura Fransen, klimaattalent

Artikel
Laura Fransen, klimaattalent

Deel dit artikel

Datum

15 december 2022

Leestijd

2 minuten

Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk jonge, hoogopgeleide klimaattalenten inzetten voor het uitvoeren van projecten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen.

Met Berenschot Klimaattalent versnellen we de energietransitie. Alle klimaattalenten hebben affiniteit en ervaring met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het Klimaatakkoord.

We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Laura Fransen.

 

Waarom werk jij bij Berenschot Klimaattalent?

Tijdens mijn studie heb ik een brede interesse ontwikkeld voor allerlei vraagstukken uit de leefomgeving. En juist bij Berenschot krijg ik de kans om met verschillende thema’s aan de slag te gaan. Hier kan ik ontdekken wat het best bij mij past en welke organisatie of opgave ik het allerleukst vind. Daarnaast kan ik via Berenschot Klimaattalent mezelf blijven ontwikkelen door de leerzame trainingen en door de samenwerking met de andere klimaattalenten.

Wat is jouw drijfveer, wat wil je bereiken?

In 2017 startte ik met de bachelor Spatial Planning and Design aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze studie richt zich op de ontwikkelingen en interventies in de leefomgeving met de nadruk op infrastructuur, mobiliteit en milieu. Daarna heb ik de master Environmental and Infrastructure Planning gevolgd, die focust op de analyse van stedelijke en regionale planningsstrategieën in complexe dynamische situaties. Daarnaast heb ik als projectondersteuner en marketingconsultant gewerkt voor de gebiedsontwikkeling Campus Eemsdelta in Appingedam.

Wat is jouw achtergrond?

Zoals gezegd heb ik een vrij brede interesse in verschillende thema’s die betrekking hebben op de leefomgeving. In het bijzonder vind ik het leuk om aan de slag te gaan met vraagstukken rond duurzame mobiliteit, omgevingsmanagement en stakeholdermanagement.

Welke thema’s hebben jouw interesse?

Met mijn affiniteit voor duurzaamheid, enthousiaste houding en creatieve blik pas ik goed bij Klimaattalenten. Ik ben zeer gemotiveerd om samen met leeftijdsgenoten aan de slag te gaan!

Wat maakt jou een Berenschot Klimaattalent?

Ik grijp met een scherpe en analytische blik nieuwe klimaatvraagstukken aan en maak graag het verschil binnen organisaties in een verbindende rol. Daarbij ben ik sterk gemotiveerd om onze negatieve impact op de natuur te verkleinen. Dit probeer ik te realiseren binnen een context die niet altijd even makkelijk is, en waar het soms wel even kan duren voordat alle neuzen dezelfde kant op staan. Juist deze situaties maken het dat ik graag met mensen het gesprek blijf voeren. Tegelijk realiseer ik mij ook dat ik nog veel te leren heb, en dat is nu juist waar het Berenschot Klimaattalentprogramma en de fijne groep collega’s het verschil maken.

 

Klimaattalent inzetten?

Wilt u Laura of één van haar collega-klimaattalenten inzetten op projecten de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen? Neem dan contact met Bram Brouwer of Rens Baltus om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten?

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze klimaattalent nieuwsbrief