Digitalisering in de EU | Berenschot

Dienst

Digitalisering in de EU

Wij helpen uw organisatie ‘digital proof’ te worden volgens de nieuwe wetgeving van de EU.
Afbeelding - Digitalisering in de EU

Europa ‘digital proof’ maken

Met een nieuwe Europese gegevensstrategie, industriële strategie en de wet inzake digitale diensten neemt de Commissie-Von der Leyen ingrijpende maatregelen om Europa ‘digital proof’ te maken. Dit pakket aan maatregelen zal het digitale beleid van Europa op lange termijn inkleuren en heeft enorme consequenties voor decentrale overheden en bedrijven. Wat zijn de gevolgen voor uw organisatie? En hoe kunt u zich het beste voorbereiden op deze digitale transformatie?

Wij helpen uw organisatie ‘digital proof’ te worden volgens de nieuwe wetgeving van de EU.

Meer weten?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Onze dienstverlening

Data maturity scan

De data maturity scan geeft u inzicht in de huidige stand van de data governance binnen uw organisatie. Daarnaast ontdekt u hoe u techniek, processen en organisatie van data kunt optimaliseren. Desgewenst ondersteunen wij u bij het opzetten van een effectieve datastrategie en begeleiden we u bij het incorporeren van Europese digitale beleidsmaatregelen.

Digiproof stelsel

Om te voldoen aan de nieuwe wetgeving, dient u digitaal beleid, stelsels en standaarden te ontwikkelen. Wij ondersteunen u bij het ‘digiproof’ maken van bestaande stelsels, voeren impactanalyses van wet- en regelgeving uit en adviseren bij bestuurlijke trajecten om binnen uw organisatie consensus over standaarden te bereiken.

Ethische randvoorwaarden

Digitalisering roept veel nieuwe vraagstukken op, ook op het gebied van ethiek en inclusie. Wij helpen u met de basisbeginselen ethiek & digitale transformatie en bieden een concreet stappenplan op weg naar ethisch verantwoorde inzet van data en digitale technologie.

In de praktijk

Gerelateerde cases