Inhousedag 13 mei 2024 | Berenschot evenement

Berenschot inhousedag 13 mei

Evenement
Berenschot inhousedag 13 mei

Deel dit evenement

Datum

13 mei 2024

Ben jij bijna of net afgestudeerd aan de universiteit en wil je ervaren hoe het is om als adviseur te werken bij Berenschot? Kom dan naar onze inhousedag op maandag 13 mei! Tijdens deze middag maak je kennis met alle facetten van het adviesvak en leer je meer over het soort opdrachten die consultants doen.

Datum
maandag 13 mei 2024
Tijd
van 13:00 tot 18:00 uur (vanaf 17:00 uur borrel)
Locatie
Berenschot kantoor (Van Deventerlaan 31-51, Utrecht)

Over Berenschot

De behoefte om iets fundamenteels te betekenen voor mens en maatschappij zit in onze genen. Als Berenschot-adviseurs zijn we altijd op zoek naar duurzame vooruitgang. Met onze adviezen en oplossingen bouwen we al 85 jaar actief mee aan het Nederland van vandaag en dat blijven we vol passie doen. Volg jij de ontwikkelingen binnen de Nederlandse en Europese samenleving op de voet? En zoek jij een baan waarbij je écht een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij? Dan zit het Berenschot-DNA ook in jouw bloed.

Over het consulting traineeship

Het Berenschot consulting traineeship duurt een jaar en is bedoeld voor kandidaten met een universitaire achtergrond en nul tot enkele jaren werkervaring. Je start jouw traineeship binnen een van onze zes adviesgroepen, afhankelijk van de vacature waar je op gesolliciteerd hebt. Zo zijn er traineeships rond vraagstukken in het openbaar bestuur en de zorg, maar ook op het gebied van de energietransitie, hr en data science. Voor bijna alle studierichtingen hebben we vaak wel plek!

Als trainee werk je een jaar lang mee aan opdrachten binnen jouw adviesgroep. Vrijdag is je vaste traineedag, waarop je flink investeert in je persoonlijke ontwikkeling, je adviesvaardigheden en netwerkskills. Na een jaar krijg je bij goed functioneren een vast contract aangeboden, en kun je bij Berenschot doorgroeien tot consultant. Sommige van onze zeer ervaren consultants, teamleads en managing directors zijn ooit begonnen als trainee!

Graag laten we je kennismaken met onze adviesgroepen:

  • Energietransitie
    • Traineeship Energie en leefomgeving: richt zich op vraagstukken rondom de energietransitie en het creëren van een gezonde leefomgeving.
    • Klimaattalent: ondersteunt regio's, gemeenten, provincies, ministeries en netbeheerders bij het uitvoeren van projecten, acties en activiteiten in de transitie naar een duurzaam, klimaatneutraal en circulair Nederland. Berenschot Klimaattalent is anders dan de reguliere traineeships, het is een driejarig ontwikkelprogramma waarbij de focus ligt op actiegericht werken bij de klant.
  • Zorg en maatschappelijke ontwikkeling: geeft advies over de te realiseren transformatie in de zorg, het sociaal domein en het onderwijs.
  • Toekomst van werk en organisaties: adviseert bij vraagstukken op het gebied van strategie, organisaties, hr, leiderschap, cultuur en verandermanagement.
  • Openbaar bestuur: adviseert overheidsorganisaties bij organisatorische, beleidsmatige en maatschappelijke vraagstukken.
  • People services & solutions: richt zich op vraagstukken rondom performance management, functie- en rollenhuizen . Ook Interim-management, Search, de Berenschot Academy en Assessments vallen binnen deze adviesgroep.
  • Business & data solutions: adviseert bij vraagstukken rondom data, digitalisering, dashboarding en gegevensmanagement.

Programma

12:00 - 12:50 uur
Inloop en ontvangst
13:00 - 13:30 uur
Welkom door Hans van der Molen (directievoorzitter Berenschot)
13:30 - 14:45 uur
Introductie Berenschot consulting traineeship, Berenschot Klimaattalent en Berenschot Dataprofessionals.
14:45 - 15:15 uur
Pauze (koffie, thee, snacks)
15:15 - 15:40 uur
Case presentatie 1
15:40 - 16:30 uur
Case presentatie 2
16:30 - 16:45 uur
Vragenrondje en afsluiting
18:00 uur
Borrel

Let op: Zorg ervoor dat je luncht voor je komst.  Dan zorgen wij voor wat lekkers voor bij de koffie of thee én borrelsnacks. 

 

Aanmelden inhousedag

Meld je aan voor de exclusieve inhousedag op 13 mei. Wees snel, want vol is vol.