Mvo-week bij Berenschot groot succes | Berenschot

Mvo-week bij Berenschot groot succes

Nieuws
Mvo-week bij Berenschot groot succes

Deel dit nieuwsartikel

Datum

21 mei 2021

Leestijd

1 minuut

Onlangs hadden we een interne mvo-week bij Berenschot. Met daarin extra aandacht voor onze drie maatschappelijke pijlers: klimaat, inclusie en gezondheid.

Palet van mvo-gerelateerde activiteiten

Het was een week vol inspiratie. Met als doel om onze medewerkers nog bewuster te maken hoe zij zelf mvo-waarde kunnen toevoegen. Zo konden zij actief deelnemen aan een quiz om te kijken hoe het zit met hun klimaatkennis, via Bedrijfkracht hun eigen woning onderzoeken op duurzaamheid en een lezing bijwonen over de circulaire economie.

Bij de radio Berefit stond het thema gezondheid centraal. In een interactief programma vol met inspirerende gasten, podcasts, verhalen van collega’s, gesprekken met onze luisteraars en natuurlijk muziek.

Tenslotte was er op het gebied van inclusie aandacht voor Taal Doet Meer, een vrijwilligersorganisatie die taaltrajecten biedt voor en door Utrechters. Met hen hebben wij een langdurig partnership waarin we ons gezamenlijk inzetten voor het versterken van taal en het netwerk van anderstaligen. En voor onze partner Onbeperkt aan de Slag, een platform dat een totaaloplossing biedt voor advies en implementatie van inclusiviteitsbeleid voor mensen met een arbeidsbeperking. Samen met hen zetten we ons in om de positie van deze arbeidsbeperkten te verbeteren door middel van workshops.

“Maatschappelijk ondernemen, is zeker op de lange termijn iets dat ons als Berenschot inspireert, drijft en bindt.” – Ad Baan, senior consultant bij Berenschot

Waarmaken maatschappelijke ambities

Als organisatie willen we circulair zijn, bijdragen aan een inclusievere arbeidsmarkt en het gezondste adviesbureau van Nederland worden. Om onze resultaten op mvo-gebied te monitoren, zetten we op dit moment de eerste stappen in de ontwikkeling van een eigen meetmethode. Op deze manier houden we zicht of onze interventies daadwerkelijk de maatschappelijke impact hebben waar we als Berenschot voor staan. Zie voor meer informatie: Berenschot en de maatschappij.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?