Berenschot en Montis-Q samenwerking bij dienstverlening CSRD

Berenschot en Montis-Q slaan handen ineen bij dienstverlening CSRD

Nieuws
Handen ineenslaan bij dienstverlening CSRD

Deel dit nieuwsartikel

Datum

03 januari 2024

Leestijd

2 minuten

Vanaf 2024 zijn bedrijven conform Europese regelgeving verplicht om te rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties. Een ingewikkeld proces dat binnen organisaties voor veel onrust zorgt. Met een gezamenlijk allesomvattend dienstenpakket willen Berenschot en Montis-Q organisaties ontzorgen bij de integratie van de CSRD-richtlijn in hun bedrijfsvoering.

De wetgeving verplicht niet alleen grote ondernemingen over duurzaamheid rapporteren, maar raakt alle ondernemingen. Het vraagt namelijk aan financiers, verzekeraars, fabrikanten en leveranciers om inzichtelijk te maken hoe duurzaam hun klanten en/of leveranciers zijn.​ Met het nieuwe dienstenpakket beogen Berenschot en Montis-Q organisaties te ondersteunen bij het rapporteren over mens, milieu en governance, een proces dat alle lagen in de organisatie raakt, veel tijd en voorbereiding vergt en leidt tot een ingrijpende wijziging in de bedrijfsvoering. “Onze kracht ligt in het feit dat wij als samenwerkingspartners organisaties van begin tot eind ondersteunen bij de integratie van CSRD”, stelt Christian Slob, senior consultant sustainability bij Berenschot. 

Complementaire expertises

Berenschot heeft jarenlange ervaring in het verduurzamen van organisaties, van het opstellen van een duurzaamheidsstrategie, het uitvoeren van materialiteitsanalyses tot het verduurzamen van bedrijfsprocessen. Als expert op het gebied van interne controles en audits ondersteunt Montis-Q onder andere bij datavalidatie, interne verslaglegging, voorbereiding van de audit en de auditcontrole. Joost Ruikes (oprichter van Montis-Q): “Door onze krachten te bundelen zorgen we dat organisaties CSRD ready zijn. Als onafhankelijke dienstverlener zijn we bovendien niet verbonden aan een controlerende instantie zoals een accountantskantoor, wat de objectiviteit en flexibiliteit in onze aanpak ten goede komt.” 

Naadloos integreren

Gedurende de implementatie van de CSRD-richtlijn delen Berenschot, Montis-Q én de klant kennis en expertise op diverse duurzaamheidsthema’s. “De focus ligt op oplossingen die organisaties in staat stellen duurzaamheid naadloos te integreren in hun bedrijfscultuur en strategie. Door de klant hier nauw bij te betrekken, begrijpen we goed welke vraagstukken er spelen en komen we tot oplossingen op maat”, aldus Wieke Ambrosius, senior consultant strategy & sustainability.  

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte met onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief