Berenschot ondersteunt mobiliteitsprogramma | Berenschot

Berenschot ondersteunt Regionaal mobiliteitsprogramma Midden-Nederland

Nieuws
Man rijdt op fiets door Utrechts landschap met windmolens

Deel dit nieuwsartikel

Datum

29 november 2021

Leestijd

1 minuut

In oktober 2021 is bij de bijeenkomst van het Utrechtse Verkeer en Vervoer Beraad (UVVB), een overlegorgaan bestaande uit provincie, vertegenwoordigers van gemeenten, Rijkswaterstaat, Prorail en NS, een eerste pakket aan maatregelen gepresenteerd om mobiliteit in de provincie Utrecht te verduurzamen.

Dit is vastgelegd in het Regionaal Mobiliteitsprogramma Midden-Nederland (RMP). Berenschot is betrokken bij het organiseren van samenwerking en het vormgeven van het programma.

Samenwerken aan duurzame mobiliteit

Het RMP1.0, dat voortvloeit uit het Klimaatakkoord, bevat een overzicht van plannen en maatregelen om mobiliteit te verduurzamen. Het gaat onder meer om het waterstofconvenant, snelfietsroutes in de hele provincie en zero emissie stadslogistiek. Daarnaast gaat het RMP1.0 in op hoe de samenwerking eruit kan zien voor het uitvoeren van deze plannen.

Berenschot draagt bij aan een zorgvuldig proces en een ambitieus programma met inhoudelijke stevigheid. In de afgelopen maanden hielp Berenschot met het organiseren van diverse themasessies met gemeenten, belangenorganisaties en kennisinstellingen. Daarin werden reeds lopende maatregelen en initiatieven verzameld en tevens toekomstige maatregelen verkend. Als vervolg op het RMP1.0 maken de regionale partners afspraken over aanvullende mobiliteitsmaatregelen en de inhoudelijke koers om CO2-reductie te halen.

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?