Berenschot versterkt adviespraktijk sociaal domein

Berenschot versterkt adviespraktijk sociaal domein

Nieuws
Berenschot versterkt adviespraktijk sociaal domein

Deel dit nieuwsartikel

Datum

04 oktober 2022

Leestijd

2 minuten

Om onze Ministeries, gemeenten en uitvoeringsorganisaties binnen het sociaal domein nog beter te kunnen ondersteunen, versterkt Berenschot het team Sociaal domein met twee ervaren adviseurs: Mattias Gijsbertsen en Freek Reijmerink. De komst van deze adviseurs stelt Berenschot nog nadrukkelijker in staat organisaties te adviseren in complexe bestuurlijke vraagstukken en in het bijzonder ook over de juridische aspecten die daarmee samenhangen.

Mattias Gijsbertsen start op 1 november a.s. als senior managing consultant. Gijsbertsen was de afgelopen twee jaar als directeur van het nationaal programma ‘Geweld hoort nergens thuis’ bij de Ministeries van VWS en JenV en de VNG verantwoordelijk voor een landelijke aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Daarvoor was hij actief als wethouder en locoburgemeester in de gemeente Groningen. Hier was hij portefeuillehouder van complexe dossiers op het gebied van onder meer jeugdzorg, armoedebestrijding, volksgezondheid en zorg & veiligheid. Tevens was Gijsbertsen voorzitter van de sociale pijler van het grotestedennetwerk G40. Daarnaast was hij portefeuillehouder namens de VNG voor onder andere huiselijk geweld en publieke gezondheid, en lid van de VNG-commissie Zorg, Jeugd en Onderwijs.

Wouter Poels, teamlead Sociaal domein bij Berenschot: “Mattias heeft veel politieke en bestuurlijke ervaring in het sociaal domein op zowel lokaal, regionaal als landelijk niveau en beschikt over een groot netwerk. Hij kent de complexiteit binnen de jeugdzorg, armoedebestrijding, zorg en veiligheid. Ik ben ervan overtuigd dat hij vanuit een adviserende rol binnen Berenschot een waardevolle bijdrage kan leveren aan de complexe bestuurlijke vraagstukken van onze opdrachtgevers en het creëren van draagvlak bij het maken van keuzes. Ook zijn kennis en ervaring in de aanpak van huiselijk geweld zijn daarbij van grote waarde.”

Freek Reijmerink is op 16 september jl. gestart als senior consultant. Reijmerink is van oorsprong jurist en als adviseur en advocaat werkzaam geweest binnen de zorg en het sociaal domein. Daarnaast is hij gemeenteraadslid in Hilversum. Bij Berenschot gaat hij zich in het bijzonder toeleggen op complexe (juridische) vraagstukken binnen het sociaal domein.

“Freek combineert juridische en  inhoudelijke kennis van de werking van de verschillende wetten binnen het sociaal domein. Daarnaast kent hij het speelveld. De afgelopen jaren heeft hij in complexe trajecten aangetoond rekening te houden met de verschillende belangen van alle relevante stakeholders”, aldus Wouter Poels.

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief