Competentiecatalogus gedigitaliseerd | Berenschot nieuws

Competentiecatalogus Berenschot gedigitaliseerd en uitgebreid met Future Skills

Nieuws
Team collega's plakt post-its met competenties

Deel dit nieuwsartikel

Datum

11 januari 2022

Leestijd

1 minuut

Vanaf vandaag is de herziene competentiecatalogus verkrijgbaar, uitgebreid met tien competenties rond Future Skills. De uitgave sluit daarmee naadloos aan op nieuwe trends rond De Toekomst van Werk; het denken in rollen en competenties en de transitie van beoordelings- naar ontwikkelgesprekken.

Het losbladige systeem is vervangen door een digitale en doorklikbare tool, die HR-managers en organisaties alle benodigde handvatten biedt.

Het denken in skills heeft de toekomst en dat is ook merkbaar in de competentiecatalogus, die is aangevuld met tien Future Skills:

“Het werk van de toekomst gaat veel meer uit van vaardigheden en skills dan van functies. Er is meer oog voor brede inzetbaarheid en ontwikkeling ‘on the job’. 

Beschikken over een goede set basiscompetenties wordt belangrijker dan vakinhoudelijke expertise”, verklaart Francel Vos, managing consultant bij Berenschot en één van de auteurs van de competentiecatalogus.

Naast definities van competenties bevat de competentiecatalogus per competentie drie verschillende niveaus met gedragsindicatoren. Ook staat vermeld in hoeverre een competentie ontwikkelbaar is. Verder behelst het boek ontwikkeltips voor medewerkers en coachingstips voor leidinggevenden. 

Naast het boek is een handleiding beschikbaar om competentiemanagement van a tot z vorm te geven. “Competentiemanagement kun je inzetten om medewerkers gericht te ontwikkelen maar ook voor het werven van nieuwe medewerkers. Daarvoor staan in het boek enkele hulpvragen, zodat leidinggevenden of HR-managers kunnen toetsen of een kandidaat over de gewenste competenties beschikt”, aldus Vos. 

Aan de slag met competentiemanagement? Bestel de competentiecatalogus.

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?