Handreiking permanente bewoning vakantieparken | Berenschot nieuws

Handreiking permanente bewoning vakantieparken

Nieuws
Handreiking permanente bewoning vakantieparken

Deel dit nieuwsartikel

Datum

18 oktober 2021

Leestijd

1 minuut

De woningmarkt is overspannen. Daarom wordt er aan alle kanten gekeken naar huisvestingsoplossingen. Eén van de mogelijkheden is de bewoning van recreatiewoningen. Dit kan met name een oplossing zijn voor specifieke doelgroepen, maar kent ook de nodige haken en ogen.

Ondersteuning bij wijziging Bor

Op aanvraag van de Tweede Kamer heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) het Besluit Omgevingsrecht (Bor) gewijzigd. Binnenkort krijgen gemeenten daardoor meer mogelijkheden om permanente bewoning van recreatiewoningen toe te staan. Dit kan een grote en complexe opgave worden voor gemeenten. Daarom is Berenschot gevraagd een handreiking te schrijven voor gemeenten. De handreiking is een hulpmiddel om gemeenten te informeren en te ondersteunen bij de wijziging van het Bor. Het doornemen van de handreiking en het uitwerken van de voorgestelde analyse geeft gemeenten de mogelijkheid efficiënt te werken wanneer er een groot aantal vergunningsaanvragen binnenkomt.

Snelle realisatie handreiking

De vraag van BZK was deze handreiking binnen anderhalve maand te schrijven. Berenschot heeft dit gerealiseerd door een multidisciplinair team samen te stellen met kennis en ervaring van de woningmarkt, toezicht en handhaving en het Bor. In een proces met korte lijnen met de opdrachtgever, een aantal concrete momenten voor input vanuit gemeenten – in onder andere een workshop – en gedegen juridisch onderzoek konden wij de handreiking snel opleveren.

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?