Inspiratiemagazine bedrijfsvoering in de zorg 2024 | Berenschot nieuws

Inspiratiemagazine 'Toekomstgerichte bedrijfsvoering in de zorg'

Nieuws
Inspiratiemagazine bedrijfsvoering in de zorg

Deel dit nieuwsartikel

Datum

05 februari 2024

Leestijd

1 minuut

Zorgaanbieders staan voor grote uitdagingen in hun bedrijfsvoering. Kosten stijgen, tarieven staan onder druk, de zorgexploitatie begint steeds meer te knellen en de arbeidsmarkt wordt alleen maar krapper terwijl de vraag naar zorg toeneemt. En hoewel praktisch elke zorgaanbieder deze uitdagingen herkent, gaan zij deze op heel uiteenlopende manieren aan. Of soms met een vergelijkbare aanpak, zonder het van elkaar te weten.

Van elkaar leren

Dat betekent dat zorgaanbieders veel van elkaar kunnen leren. Onder meer door het delen van goede voorbeelden. En daar zien wij er in onze benchmark- en adviespraktijk gelukkig genoeg van. Aanbieders die door de bedrijfsvoering slimmer, anders of samen met andere partijen te organiseren in staat zijn om passende, doelmatige zorg te leveren. En aanbieders die buiten de gebaande paden (durven te) kijken om te komen tot vernieuwende vormen van financiering, samenwerking en ontwikkeling van medewerkers, teams en de eigen organisatie.

Acht inspirerende voorbeelden

Om van elkaar te leren hebben we acht van deze inspirerende voorbeelden gebundeld in een inspiratiemagazine 'Toekomstgerichte bedrijfsvoering in de zorg'. Veel dank aan de zorgaanbieders die de tijd hebben willen nemen om ons te vertellen over hun aanpak, de succesfactoren daarbij en de tips voor collega-aanbieders.

We hopen dat deze voorbeelden ook u zullen inspireren. Laat het ons vooral weten!

 

Eerste uitgave

Dit is de tweede uitgave van dit inspiratiemagazine. Benieuwd naar het inspiratiemagazine van vorig jaar? U kunt ook deze eerste uitgave downloaden.

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief