MIT-regeling ondersteunt mkb-ondernemers | Berenschot

MIT-regeling ondersteunt mkb-ondernemers financieel bij technische innovaties

Nieuws
MIT-regeling ondersteunt mkb-ondernemers financieel bij technische innovaties

Deel dit nieuwsartikel

Datum

09 april 2021

Leestijd

1 minuut

In 2021 kunnen mkb-bedrijven wederom aan de slag met innovatieprojecten door middel van de MIT-regeling

De MIT-regeling (Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren) is bedoeld voor mkb-bedrijven die technische innovaties realiseren die oplossingen bieden voor maatschappelijke opgaven. De MIT-regeling bestaat uit twee instrumenten:

  • Individuele mkb-ondernemingen kunnen subsidie aanvragen voor het in kaart brengen van de technische en economische risico’s van een voorgenomen innovatieproject via een MIT-haalbaarheidsstudie.
  • Een samenwerkingsverband van minimaal twee mkb-bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor het uitvoeren van een product-, proces- of technologieontwikkelingsproject.

MIT-haalbaarheidsstudie

Voor de technische en economische haalbaarheidsstudies is de maximale duur van het project 12 maanden. Maximaal 40% van de subsidiabele kosten kan worden toegekend bij een haalbaarheidsstudie met een maximale bijdrage van € 20.000. Op deze subsidieregeling is het first-come-first-serve principe van kracht.

  • Voor MIT Oost-Nederland start de openstelling voor de haalbaarheidsprojecten op 19 april 2021 en deze eindigt op 10 september 2021.
  • Voor MIT Noord-Nederland en MIT Zuid-Nederland loopt de openstelling voor haalbaarheidsprojecten van 20 april 2021 tot en met 9 september 2021.

Let op! Deze regelingen zijn vaak op de eerste dag overtekend. Een indiening op de openingsdatum is dus een must. Neem daarom tijdig contact met ons op voor het indienen van deze aanvraag.

MIT-R&D-samenwerkingsproject

Een R&D-samenwerkingsproject begint binnen 6 maanden nadat de subsidie is goedgekeurd en eindigt binnen 24 maanden na de start. Het project kan klein (€ 50.000 tot € 200.000 subsidie per project) of groot (€ 200.000 tot € 350.000 subsidie per project) zijn, waarbij de subsidie 35% van de projectkosten bedraagt. Per regio is er een minimumpercentage gesteld voor de projectkosten die in de regio moeten worden gemaakt.

De MIT-R&D-samenwerkingsprojecten is een tenderregeling; de uiterlijk op de sluitingsdatum ontvangen projectvoorstellen worden beoordeeld en gerangschikt op geschiktheid.

Voor MIT Noord-Nederland, MIT Oost-Nederland (USOVMIT) en MIT Zuid-Nederland start de openstelling voor de R&D-samenwerkingsprojecten op 1 juni 2021 en eindigt deze op 9 september 2021.

Meer weten?

Hebt u een ontwikkelproject of haalbaarheidsonderzoek dat voor deze regeling in aanmerking zou kunnen komen? Neem dan contact met ons op! Wij kunnen inschatten hoe groot uw slaagkans is en tevens voor u de aanvraag opstellen en indienen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerde onderwerpen