Door middel van onderzoek en procesbegeleiding ondersteun ik organisaties bij het waarborgen van de kwaliteit en toegankelijkheid van basisvoorzieningen binnen ons sociale stelsel.
Ik focus mij op thema’s rondom jeugdhulp, zorg en veiligheid en onderwijs. Vanuit mijn studieachtergrond in geschiedenis en bestuurskunde beschouw ik de uitdagingen die zich bij deze organisaties voordoen in een brede politiek-bestuurlijke en maatschappelijke context.
Ik krijg energie van het schakelen op verschillende niveaus met diverse organisaties. Met oog voor de belangen van verschillende partijen maar vooral door begrip te tonen voor de mens achter het vraagstuk, geef ik advies met maatschappelijke impact.
De gemeentelijke toegang tot ondersteuning bepaalt in belangrijke mate de levenskwaliteit van de inwoners. Op deze centrale plek komen opgaven als het waarborgen van de menselijke maat, de integraliteit en de betaalbaarheid van de ondersteuning samen. Steeds meer gemeenten geven de toegang een laagdrempelige strategische functie. Tegelijkertijd worstelen gemeenten met hoge werkdruk, organisatie- vraagstukken, financiële tekorten en schotten tussen wetten.
Om patiënten goede, continue zorg te verlenen, verzamelen en delen zorgorganisaties informatie. Met de mogelijkheden rond digitalisering van gegevensdeling, klinkt de roep vanuit het veld en de politiek om gegevensdeling te faciliteren en te versnellen steeds luider. Reden voor het ministerie van VWS om Berenschot te vragen samen met het veld te onderzoeken welke gegevens minimaal altijd 24/7 beschikbaar moeten zijn voor zorgverleners. De informatiebehoefte loopt binnen de zorg uiteen, maar één wens wordt breed gedeeld: faciliteer elektronische gegevensuitwisseling voor effectieve triage.