Jozef Zondag, Senior managing consultant | Berenschot

Senior managing consultant

Jozef Zondag

Eigen doelen stellen en stap voor stap werken aan concrete resultaten. Zo help ik mensen en organisaties om vooruit te komen. Daarin spelen leiderschap en emoties altijd een rol.
Afbeelding - Jozef Zondag

Over Jozef

Doelgerichtheid voert in veel organisaties de boventoon. Het organiseren van werk op een passende manier – waarbij naast de inhoud ook recht gedaan wordt aan de emotionele kant van het werk – is vaak een puzzel. Ik help organisaties hun positie te bepalen, scherp te krijgen waar ze naartoe willen en hoe ze daar kunnen komen.

Als adviseur, onderzoeker, coach en trainer houd ik me elke dag bezig met vraagstukken rond leiderschapsontwikkeling en gedragsverandering. Doel is steeds om leiders wendbaar en goed op de toekomst voorbereid te laten zijn. Was leiderschap eerder iets van managers en leidinggevenden, inmiddels is leiderschap van iedereen. Wat niet verandert, is de vraag wie invloed heeft en iets voor elkaar kan krijgen.

Als psycholoog ben ik geboeid door de psychodynamiek van organisaties. Waardoor slaagt de ene organisatie erin om haar doelen te realiseren en de andere niet? Welke rol spelen leiderschap en emoties daarin en hoe kun je dat beïnvloeden?

Naast mijn werk bij Berenschot ben ik bestuursvoorzitter van de NFMD (Nederlandse Foundation voor Management Development)

Een keertje sparren over de dynamiek binnen uw organisatie? Laten we dan een afspraak maken.

Gerelateerde inzichten