Strategie Trendsonderzoek 2024 | Berenschot webinar

Uitkomsten Strategie Trendsonderzoek 2024 in 30 minuten

Webinar
Voorkant Strategie Trendsrapport 2024

Deel dit webinar

Datum

22 april 2024

Op vrijdag 19 april nam prof. dr. Meindert Flikkema u tijdens het webinar ‘Uitkomsten Strategie Trendsonderzoek in 30 minuten’ mee in de belangrijkste resultaten van ons jaarlijkse Strategie Trendsonderzoek. Kijk nu het webinar kosteloos terug.

Jaarlijks geeft het Berenschot Strategie Trendsonderzoek inzicht in de onderwerpen die op de strategische agenda van het Nederlandse bedrijfsleven staan. Het vinden, binden en boeien van medewerkers is nog steeds cruciaal voor vrijwel alle organisaties in Nederland. In 2024 geeft 45% van de deelnemers aan dat de krappe arbeidsmarkt grote impact heeft op de strategische koers van de eigen organisatie. Daarnaast worden digitalisering (25%) en innovatie/disruptie (24%) als belangrijke onderwerpen genoemd. Ook duurzaamheid (23%) heeft een grote strategische impact; dit is in lijn met maatschappelijke verwachtingen en wetgeving. 

We zien dat organisaties sterk focussen op innovatie (35%) en duurzaamheid (27%) om zich te onderscheiden van concurrenten. De belangrijkste onderscheidende factor blijft echter, evenals in voorgaande jaren, de kwaliteit van geleverde producten en diensten (45%).

Spreker
Prof. dr. Meindert Flikkema
Datum
vrijdag 19 april
Tijd
15:00 - 15:30 uur
Locatie
Online

Webinar terugkijken

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd

Meer weten?