Andre Oostdijk over zijn werk bij Berenschot | Ervaringen

Werken bij Berenschot

Andre Oostdijk interview

André volgde naast zijn werk een master en is inmiddels senior managing consultant.
Afbeelding - Andre Oostdijk interview

Wat doe jij bij Berenschot?

"Ik werk als senior managing consultant fysieke leefomgeving, binnen de adviesgroep Energie en leefomgeving. Ik werk sinds 2007 bij Berenschot."

En wat deed je vóór Berenschot?

"Hiervoor heb ik bij een beleidsonderzoeksbureau gewerkt. Via een oud-collega kwam ik met Berenschot in aanraking."

En waarom dan Berenschot?

"Dan moet ik toch wel de kwaliteit noemen. Berenschot doet eigenlijk de opdrachten die ik graag al wilde doen bij mijn vorige werkgever."

Hoe ziet een gemiddelde week er voor jou uit?

"Poeh, een gemiddelde week is heel divers. Regelmatig heb ik interne overleggen, maar ook overleggen met de opdrachtgever. Ik ben betrokken bij veel projecten. In dat verband voer ik bijvoorbeeld interviews uit, doe ik mee in workshops en schrijf ik natuurlijk teksten. Verder ben ik betrokken bij offerteprocessen en zijn ook activiteiten op het vlak van acquisitie een belangrijk deel van mijn takenpakket." 

Wat was jouw mooiste opdracht bij Berenschot?

"Het interessante van het werk bij Berenschot is dat je vaak midden in de actualiteit staat. Zo staat een aantal kades en bruggen in Amsterdam er zo slecht voor dat er sprake is van instortingsgevaar. Wij hebben de gemeente ondersteund bij het ontwikkelen van instrumenten om de belasting van deze kades en bruggen te reguleren. Verder hebben we de stikstofregelgeving (PAS) doorgelicht en aanbevelingen geformuleerd voor de toekomst. De Tweede Kamer heeft hierover nog gedebatteerd. Op dit moment werk ik aan een opdracht om de quarantaineplicht van internationale reizigers te concretiseren. Wat kun je als overheid doen om zoveel mogelijk te voorkomen dat (een variant van) het virus Nederland binnenkomt en zich verspreidt? Dit zijn vraagstukken waar we opdrachtgevers mee helpen. Je draagt dus echt bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken." 

Wat vind je mooi aan het werk?

"De opdrachtgever verder helpen met een goed doorwrocht advies. Dat vind ik mooi! Ik krijg ook veel energie van het samenwerken met collega’s uit andere disciplines, van elkaar leren en elke keer weer getriggerd worden. Blijven leren!"

Hoe wil jij je verder ontwikkelen?

"Ik speel een belangrijke rol in de acquisitie van opdrachten binnen het fysieke domein, dus omzet genereren is ook belangrijk. Dat doe ik natuurlijk niet alleen maar in een team. Samen mooie en interessante projecten binnenhalen en uitvoeren. Daar een bijdrage aanleveren, is natuurlijk mooi."

Waarom Berenschot en niet een ander bureau?

"Dat is denk ik toch wel de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik ook een master kunnen volgen in mijn tijd bij Berenschot. Dat vergde anderhalf jaar lang best veel van mijn tijd. Dat dit kon, en dat dit bekostigd werd door Berenschot, was heel fijn."

Wat is je mooiste Berenschot-herinnering?

"Ik denk dat dit toch wel mijn ervaring in Nigeria was. Twee weken zat ik hier op een project. Samen met een paar andere senior consultants hielp ik een internationale ontwikkelingsorganisatie een strategie te ontwikkelen om het maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de cacao-industrie te stimuleren. We hebben gekeken hoe de organisatie dit aanpakte en een mooi advies uitgebracht ter verbetering hiervan. ’s Avonds in het hotel konden we gezamenlijk terugblikken op de dag met de groep. Een mooie en bijzondere ervaring!"

Bekijk onze openstaande vacatures