Even voorstellen: Robert van der Linden - Berenschot Klimaattalent

Even voorstellen: Robert van der Linden, klimaattalent

Artikel
Even voorstellen: Robert van der Linden, klimaattalent

Deel dit artikel

Datum

27 oktober 2021

Leestijd

2 minuten

Kunt u wel wat extra ondersteuning gebruiken bij het uitvoeren van projecten, acties en activiteiten in het kader van de energietransitie? Doe dan tijdelijk een beroep op de kennis en kunde van jonge, hoogopgeleide klimaattalenten van Berenschot!

Met Berenschot Klimaattalent versnellen we de energietransitie. Alle klimaattalenten hebben affiniteit en ervaring met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het Klimaatakkoord.

We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Robert van der Linden.

Waarom neem jij deel aan Berenschot Klimaattalent?

Als starter vind ik het belangrijk uit te groeien tot een professional die meerwaarde kan bieden in klimaatvraagstukken. Binnen Berenschot Klimaattalent volg ik daarvoor een ontwikkelprogramma en doe ik interessante opdrachten. Daarbij werk ik op plekken waar direct impact wordt gemaakt in de energietransitie en transitie naar een circulaire economie. Met de voeten in de klei staan geeft me veel energie, net als toegevoegde waarde bieden aan het team waarin ik gedetacheerd ben. Tegelijkertijd leer ik zelf ook heel veel. En het ontwikkelprogramma geeft me de juiste handvatten om de opdrachten steeds beter uit te voeren!

Wat is jouw drijfveer, wat wil je bereiken?

Al op de middelbare school was ik veel bezig met verschillende vormen van duurzaamheid. De manier waarop onze maatschappij produceert en consumeert, is niet houdbaar. Een aantal jaar geleden leerde ik het concept van de circulaire economie kennen, die duurzaamheid combineert met waardecreatie, businessmodellen en ketensamenwerking. Ik zie dit economische model als één van dé oplossingen voor het klimaatvraagstuk vanwege de meerwaarde voor bedrijven en consumenten. Met Berenschot Klimaattalent wil ik samen met mijn collega’s bijdragen aan het ontwikkelen van een circulaire economie in Nederland.

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb een bachelor Bedrijfskunde met een innovatieve specialisatie. Tijdens deze brede studie heb ik veel geleerd over alternatieve businessmodellen, procesmanagement, IT en veranderkunde. In mijn afstudeeronderzoek bij de Rabobank heb ik gekeken naar motieven van ondernemers om circulaire businessmodellen te implementeren. Daarnaast heb ik de master Organization Studies met een specialisatie in Global Management of Social Issues gedaan. Daar leerde ik hoe je maatschappelijke vraagstukken kunt oplossen vanuit de samenwerking tussen overheden, bedrijfsleven, ngo’s en andere instanties. Na deze master ben ik begonnen als innovatieconsultant bij een triple-helix samenwerking die zich richtte op het ontwikkelen van een regionale circulaire economie.

Welke thema’s hebben jouw interesse?

Mijn belangstelling gaat uit naar de samenwerking tussen verschillende partijen, om vanuit synergie breedgedragen oplossingen te creëren voor klimaatvraagstukken. Denk aan het werken binnen triple-helix samenwerkingen, het creëren van burgerdraagvlak en het stimuleren van duurzame en circulaire innovatie in de markt door middel van duurzaam of circulair inkopen. Ook de transitie van de lineaire naar een circulaire economie vind ik interessant, net als de innovatie die bij deze transitie komt kijken.

Waarom ben jij een Berenschot Klimaattalent?

Omdat ik met veel energie en enthousiasme organisaties een stap verder wil helpen bij verschillende klimaatvraagstukken. Hierbij probeer ik zo veel mogelijk draagvlak te creëren voor geschikte oplossingen in de omgeving van de opdrachtgever. Daarnaast kijk ik als klimaattalent met een frisse blik naar projecten en oplossingen en probeer ik op die manier tot creatieve oplossingen te komen. Vanuit mijn passie voor de opdrachten zet ik altijd die extra stap om tot de beste en meest duurzame oplossing te komen.

Klimaattalent inzetten?

Wilt u Robert of één van zijn collega-klimaattalenten inzetten op projecten om de energietransitie binnen uw organisatie te versnellen? Neem dan contact met Bram Brouwer of Rens Baltus om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze klimaattalent nieuwsbrief

Meer weten?