Re-boarden post-corona | Berenschot Blog

Het nieuwe werken: post-corona in een stroomversnelling

Blog
Het nieuwe werken: post-corona in een stroomversnelling

Deel deze blogpost

Datum

31 maart 2021

Leestijd

2 minuten

Het onderwerp re-boarden na corona wordt steeds actueler. Maar hoe ziet dat nieuwe werken eruit? Via deze blogreeks nemen we u mee in deze zoektocht.

Een tijdje geleden publiceerde ik een blog over het re-boarden in een nieuwe wereld. Nu de vaccinaties het langzaam lijken te gaan winnen van het virus, wordt dit onderwerp steeds actueler. De nieuwe wereld komt dan eindelijk in zicht.

Het is natuurlijk een keuze of je hier bewust iets mee wilt doen of dat je dit overlaat aan de praktijk. Maar je kunt het gebruiken als een mooi moment om samen gericht te kijken naar wat je zou willen behouden, wat bijdraagt aan de weg die je toch al was ingeslagen en waar je graag afscheid van zou willen nemen, wat echt niet werkt.

Op zoek naar een goede aanpak

In de afgelopen weken zijn we samen met een aantal klanten op zoek gegaan naar een manier om dit nieuwe werken op een goede manier in te vullen. Welke stappen kun je zetten? Dit start toch veelal met inspiratie en het opdoen van nieuwe ideeën. Kilian Wawoe deelde afgelopen weken al wat eerste inzichten uit zijn eigen onderzoek. Daarnaast gaf een aantal grote spelers vanuit verschillende invalshoeken hun initiële visies.

De discussie begon in eerste instantie vanuit de arbeidsvoorwaardelijke kant. Al snel volgde de verschuiving van kantoor als werk- naar kantoor als ontmoetingsplek en de impact hiervan op de invulling en het aantal vierkante meters dat je daar voor nodig hebt. Ondertussen zijn we ook zo gevormd in het denken vanuit de individuele medewerker – de ‘employee experience’ – dat ook op dat vlak al snel de eerste enquêteresultaten binnendruppelden.

Zoeken naar de nieuwe manier van werken

Complex geheel

Alles bij elkaar toch best wel een complex geheel, waarin het van belang is om verschillende belangen goed te wegen en vast te stellen wat goed gaat werken voor de hele club. Een nieuwe manier van werken waarin zowel de continuïteit en kwaliteit van diensten en producten die we leveren aan onze klanten alsook de autonomie, ontwikkeling en verbondenheid, het teamgevoel goed worden gewaarborgd. En dat we zodoende het beste uit onszelf, uit onze teams en uit onze organisatie kunnen halen.


De komende weken neem ik jullie graag mee in de stappen die wij momenteel samen met onze klanten maken op dit vlak. En wil ik verschillende experts vanuit hun eigen invalshoek de ruimte geven om te vertellen wat zij voorzien en belangrijk vinden. En, ook heel praktisch, hoe je dit effectief kunt aanpakken.

Op zoek

Het is allemaal nieuw. Sommige dingen zijn helder, op andere vlakken zijn we echt nog op zoek. Dus wat mij betreft vooral een interessante ontdekkingstocht naar een nieuwe wereld. Tot de volgende blog. 

Meer weten?

Blijf op de hoogte met onze laatste inzichten

Meld u aan voor de nieuwsbrief.