Inrichting en governance: openbaar bestuur EU | Berenschot

Dienst

Inrichting en governance: openbaar bestuur en de EU

Wij helpen u bij het versterken van het openbaar bestuur op alle overheidsniveaus en in de publiek-private samenwerking.
Afbeelding - Inrichting en governance: openbaar bestuur en de EU

Duurzame ontwikkeling EU

De kwaliteit van het openbaar bestuur is essentieel voor de duurzame ontwikkeling van de EU-lidstaten, het dagelijks leven van inwoners van die lidstaten en de prestaties van het Europese bedrijfsleven. Complexe opgaven als klimaatverandering, digitalisering en de (economische gevolgen van de) COVID-19-crisis benadrukken het belang van veerkrachtige overheidsorganisaties. Door deze complexiteit vragen veel overheden zich af hoe zij de governance goed kunnen inrichten.

Wij helpen u bij het versterken van het openbaar bestuur op alle overheidsniveaus en in de publiek-private samenwerking. In onze aanpak gaan wij uit van de publieke waarde die overheden moeten leveren aan hun inwoners, ondernemers en het gebied. Daarnaast staat het ‘waarom’ staat centraal in onze dienstverlening. Onze adviseurs doen onderzoek naar en geven advies over hoe u de gewenste publieke waarde kunt definiëren en de governance daarop kunt afstemmen.

Onze partners

Wij werken nauw samen met wetenschappelijke partners als de Rijksuniversiteit Groningen en TIAS Management School (Tilburg) en kennen tegelijkertijd de vraagstukken van de praktijk. In onze adviezen komen we daarom altijd tot een concreet handelingsperspectief, gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de wetenschap.

Meer weten?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Onze dienstverlening

Governance en beleidsevaluaties

Wij geven advies over governance van het (Nederlandse) openbaar bestuur en EU-instellingen. Ook voeren wij beleidsevaluaties uit voor Nederlandse overheden en de EU-instellingen.

In de praktijk

Gerelateerde cases