Webinar invoering Wet open overheid | Berenschot evenement

Webinar do’s en don’ts invoering Wet open overheid terugkijken

Evenement
Webinar do’s en don’ts invoering Wet open overheid terugkijken

Deel dit evenement

Datum

13 december 2022

De ambities uit het meerjarenplan van de VNG (april 2022) vereisen actie en inzet van gemeenten bij het implementeren van de Wet open overheid (Woo). Daarom organiseerden organisatieadviesbureau Berenschot en onderzoeksbureau Statisfact dinsdag 13 december 2022 een webinar over de impact van de Woo op uw gemeente.

Hoe ver is uw gemeente met de implementatie van de Woo? Wist u dat...

  • gemeenten in mei 2023 90% van de Woo-verzoeken binnen 6 weken moeten kunnen beantwoorden?
  • over anderhalf jaar (mei 2024) 80% van de gemeenten een projectplan moet hebben om de Woo te implementeren?
  • gemeenten over vier jaar de archivering van e-mails, sms- en WhatsApp-berichten op orde moeten hebben?

 

Activiteiten prioriteren

In het webinar krijgt u inzicht in de do’s en don’ts bij de aanpak van de Woo. Tevens ontvangt u tips voor het prioriteren van activiteiten rondom de implementatie van deze wet. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Ambitie en strategie: het vaststellen van uw ambitieniveau in het kader van openheid en transparantie. We lichten verschillende ambitieniveaus toe en leggen uit wat deze betekenen voor de aanvliegroute van uw gemeente.
  • Faciliteren van de implementatie: welke concrete veranderingen moet uw gemeente doorvoeren, variërend van aanpassingen in ICT-systemen tot publicatieprocessen.
  • Bewustwording en draagvlak: de Woo vereist een cultuurverandering in de organisatie. Hoe krijgt u alle medewerkers mee in de doelstellingen van de Woo, zoals werken aan een duurzame informatiehuishouding.

Nieuwsgierig geworden en benieuwd hoe u de implementatie van de Woo het beste kunt vormgeven in uw gemeente? Neem contact met ons op!

 

Onze ervaring

Berenschot heeft meerdere onderzoeken uitgevoerd naar de impact van de Woo. Daarnaast hebben we ruime ervaring opgebouwd in het opstellen van een aanpak voor de Woo bij zowel kleine als grote gemeenten. Tijdens dit webinar delen we graag aantal geleerde lessen met u.

 

Webinar Wet open overheid terugkijken

Het webinar vond plaats op dinsdag 13 december van 11.00 tot 12.00 uur, en is gericht op iedereen die bij de gemeente aan de lat staat om de Woo te implementeren. 

bekijk hier de PowerPoint presentatie van het Webinar

Meer over de sprekers

Harro Spanninga

Harro Spanninga is binnen Berenschot verantwoordelijk voor de digitale transformatie in het openbaar bestuur. Hij houdt zich bezig met vraagstukken rond de digitale overheid op het snijvlak van beleid, organisatie, informatie en IT. Harro is projectleider geweest in meerdere Woo-trajecten.

Andrew Chandler

Andrew Chandler heeft als manager projecten binnen Statisfact de dagelijkse leiding over een groot deel van de onderzoeken. Daarbij stuurt hij projectteams aan en fungeert hij als sparringpartner van de opdrachtgever. Andrew heeft ruime ervaring met onderzoeken naar informatiehuishouding en omgang met digitale informatie vanuit medewerkersperspectief.

Gerelateerd

Meer weten?