Meicirculaire en financiële verhoudingen | Berenschot webinar

Webinar | Meicirculaire 2024 en de financiële verhoudingen

Evenement
gemeenten bekijken meicirculaire

Deel dit evenement

Datum

24 mei 2023

Krijg beter inzicht in de meicirculaire 2024 en in de financiële verhoudingen.

Datum
Vrijdag 7 juni 2024
Tijd
09:00 uur
Locatie
Online
Kosten
Gratis

Programma

In de afgelopen weken is er veel aandacht geweest voor de Voorjaarsnota. Daardoor is er al meer bekend over o.a. de opschalingskorting en de indexering van de zorgkosten in de komende jaren.

Binnenkort verschijnt de meicirculaire van het gemeentefonds en dan wordt duidelijk wat de andere ontwikkelingen zijn en wat het totale effect is voor uw inkomsten vanuit het gemeentefonds. Als adviseurs van Berenschot en Gemeentekas geven we u graag weer een toelichting op de actuele ontwikkelingen die bestuurlijk relevant zijn en de financiële gevolgen ervan.

Speciale aandacht geven we aan de interbestuurlijke financiële verhoudingen. Te gast daarvoor is onze oud-collega Philip van Veller. Hij is tegenwoordig wethouder in Leidschendam-Voorburg en pijlervoorzitter Financiën van de M50, het platform van middelgrote gemeenten. Hij zal meer vertellen over de gesprekken tussen Rijk en VNG rond de totstandkoming van de Voorjaarsnota.

Wilt u meer weten over ons financiële dashboard of ons raadsinformatiedashboard? Binnen 24 uur na verschijning van de circulaire kunt u exact weten wat de gevolgen zijn voor uw gemeente. Neem gerust contact met ons op. We geven u graag meer informatie of een vrijblijvende demonstratie, naar keuze online of op locatie.

 

Geïnteresseerd? Meld u dan nu aan!
Gerelateerd

Meer weten?