Herziene procesmodellen Milgro| Berenschot cases

Herziene procesmodellen voor Milgro

Case
Herziene procesmodellen voor Milgro

Deel deze case

Datum

30 mei 2023

Opdrachtgever

Milgro

De missie van Milgro in Rotterdam is de wereld afvalvrij te maken in 2040. De dienstverlening van dit bedrijf is er dan ook op gericht organisaties in staat te stellen een duurzame omgang met grondstoffen op winstgevende wijze in hun bedrijfsvoering te integreren. Zo wil Milgro de transitie naar een circulaire economie als het nieuwe normaal versnellen. Om de eigen groei in goede banen te leiden en klanten nog beter van dienst te zijn, vroeg Milgro aan Berenschot om ondersteuning bij het herzien van de procesmodellen.

Winstgevende duurzaamheid

Als koploper in de grondstoffentransitie levert Milgro al ruim dertig jaar uiteenlopende diensten op het gebied van duurzaam afval- en grondstoffenmanagement. Vanuit een unieke technologie, methodiek en aanpak richten de circa 120 medewerkers van Milgro zich dagelijks op het realiseren van winstgevende duurzaamheid voor toonaangevende (internationale) opdrachtgevers in de sectoren bouw, chemie energie, food, industrie, logistiek, maritiem, mobiliteit en zorg.

Verdere groei

Als organisatie is Milgro continu bezig met voorbereidingen te treffen voor verdere groei. Berenschot is gevraagd om Milgro te ondersteunen bij het herzien van haar procesmodellen. Dat moet Milgro in staat stellen de eigen ambities te verwezenlijken en klanten nog beter van dienst te zijn bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelen.

Gestroomlijnde organisatie

Voor het optimaliseren van de procesmodellen heeft Berenschot vier kwartiermakers ondersteund met het zogeheten D-PBOI-model. Dit model biedt een gestructureerde aanpak om (delen van) de organisatiestructuur van een bedrijf te herontwerpen of te verbeteren. Tijdens het doorlopen van de stappen wordt aandacht besteed aan zowel de doelstellingen van het bedrijf(sonderdeel) en de te optimaliseren processen als het benodigde besturingssysteem, de gewenste organisatie-inrichting en de informatiestromen. Op deze manier ontstaat een gestroomlijnde organisatie die beter is afgestemd op de doelen, producten & diensten, en behoeften van het bedrijf.

Inmiddels zijn de processen die met behulp van het D-PBOI model zijn ontworpen, door de kwartiermakers geïmplementeerd.

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste klantcases

Meld u aan voor onze nieuwsbrief