Moderne functiehuizen en dynamische rollen | Berenschot

Dienst

Moderne functiehuizen en dynamische rollen

In steeds meer organisaties hebben medewerkers verschillende rollen. Klassieke functiebeschrijvingen passen daar niet bij. Een rollenmodel kan uitkomst bieden.
Afbeelding - Moderne functiehuizen en dynamische rollen

Ontwikkelingen gaan steeds sneller. Bedrijven zoeken naar nieuwe manieren van organiseren die daar beter op aansluiten. Denk aan agile organiseren, ‘holacracy’ en zelfsturing. Allemaal gericht op het wendbaarder maken van de organisatie. Dit vraagt een andere houding van medewerkers, die verschillende rollen kunnen vervullen. Klassieke, statische functiebeschrijvingen passen daar niet bij. Een rollenmodel kan uitkomst bieden maar is niet voor elke organisatie geschikt. In hoeverre is een rollenmodel toepasbaar in uw organisatie?

Overstappen naar een rollenmodel

Wij geven inzicht in de mate waarin het voor organisaties zinvol is om (gedeeltelijk) over te stappen van klassieke functiebeschrijvingen naar een rollenmodel. Daarnaast helpen we bij het samenstellen van het rollenmodel en beschikken we over ruime ervaring met het implementeren ervan. Desgewenst koppelen we het rollenmodel aan beloning, maar ook aan het performance- en carrièreproces van medewerkers. Dat is immers een groot voordeel van het werken met een rollenmodel. Zo kunnen medewerkers, teamleiders en coaches in de organisatie heel praktisch, op basis van zeer concrete rollen op verschillende niveaus monitoren waar medewerkers staan.

Meer weten?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag