Inzet Klimaattalent energiearmoederegeling | Berenschot cases

Klimaattalent ingezet bij uitvoering regeling energiearmoede

Case
Klimaattalent,uitvoering, regeling energiearmoede

Deel deze case

Datum

28 oktober 2022

Opdrachtgever

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Er speelt bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) veel op dossiers die te maken hebben met energie en klimaat. Daardoor is soms extra capaciteit nodig. Mensen die snel ingewerkt zijn en in een afgebakende periode taken kunnen waarnemen. Berenschot bood een passende oplossing in de vorm van Klimaattalent Robert van der Linden.

Direct inzetbaar

Pieter de Bruijn, senior Beleidsadviseur Bouwen & Energie bij BZK, vertelt: "Bij de uitvoering van het project voor de regeling energiearmoede moest veel gebeuren. Daarom hadden we behoefte aan iemand die we snel konden inzetten. Het ging daarbij niet alleen om extra uitvoeringscapaciteit op operationeel niveau, maar ook om meedenken, snel kunnen schakelen, strategie maken en nadenken over waar zo’n project naar toe moet.

Het is van echte meerwaarde dat een Klimaattalent daarin helemaal kan meegaan. Robert verwerkte alles goed en was bovendien een stimulans, vanwege de drive die hij heeft door zijn kennis en inzichten. Bovendien heeft hij de vaardigheden om meteen volwaardig mee te draaien in het team. Bij hem geen ‘dat lukt mij niet’ of ‘dat gaat niet’. Hij zoekt altijd een oplossing. Daarmee houdt hij de vaart erin."

Berenschot heeft met deze Klimaattalenten goede mensen in huis.

Pieter de Bruijn, senior Beleidsadviseur Bouwen & Energie, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Er moesten 355 beschikkingen gemaakt worden voor de regeling energiearmoede die Robert heeft helpen opstellen. Daarnaast is hij ingezet bij de regeling voor de energiebespaarcoalitie. Pieter: "Beleidsmedewerkers zitten vaak best vol qua tijd, ze hebben veel dossiers en er komt regelmatig extra werk op ons af.

Het voordeel van iemand die je inhuurt, is dat die werknemer verder geen andere werkzaamheden heeft. Die kan zijn uren volledig verdelen over de – in dit geval – twee dossiers. Hoe fijn is dat! Dat is immers precies wat je wilt hebben; beschikbaarheid aan (slimme) capaciteit. Iemand die snel up-to-speed is. Dat is de toegevoegde waarde, vind ik."

Gekwalificeerd en gemotiveerd talent

Pieter is tevreden over Robert als Klimaattalent: ‘Hij heeft de brains, flexibiliteit, snelheid, daadkracht én een fijne persoonlijkheid. Hij is bereid hard te werken en veel op te pakken. Daarnaast is hij inhoudelijk een goede sparringpartner. Wat hij als Klimaattalent toevoegt, is een fris inzicht. Hij ziet snel waar knel- en verbeterpunten liggen en komt met suggesties, mede op grond van ervaringen bij andere opdrachtgevers.

Deze brede blik zorgt ervoor dat hij zich snel kan aanpassen aan een nieuwe werkomgeving. En belangrijk is dat hij echt begaan is met het klimaat en energiebesparen. Heel waardevol. Niet alleen voor ons, maar voor alle andere organisaties die hem nog gaan inhuren. Wat ik hem zou willen meegeven, is dat hij leergierig en enthousiast blijft, zodat hij bij alles wat hij doet de open blik blijft houden, die hij nu al heeft.’

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste klantcases

Meld u aan voor onze nieuwsbrief