MIT 2023 | Berenschot nieuws

MIT 2023

Nieuws
MIT 2023

Deel dit nieuwsartikel

Datum

28 maart 2023

Leestijd

2 minuten

MIT-haalbaarheidsprojecten kunnen wederom vanaf 4 april 2023 worden ingediend. Daarnaast kan er voor R&D-samenwerkingsprojecten vanaf 6 juni worden ingediend en sluit deze tenderregeling op 12 september 2023.

De MIT-regeling (Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren) is bedoeld voor mkb-bedrijven die technische innovaties realiseren, die oplossingen bieden voor maatschappelijke opgaven. De MIT-regeling bestaat uit meerdere instrumenten, waarbij de volgende twee vaak het meest relevant zijn:

  • Individuele mkb-ondernemingen kunnen subsidie aanvragen voor het in kaart brengen van de technische en economische risico’s van het voorgenomen innovatieproject via een MIT-haalbaarheidsstudie.
  • Een samenwerkingsverband van minimaal twee mkb-bedrijven kan subsidie aanvragen voor het uitvoeren van een product-, proces- of technologisch ontwikkelingsproject.

MIT-haalbaarheidsstudie

Voor de technische en economische haalbaarheidsstudies is de maximale duur van het project 12 maanden. Maximaal 40% van de subsidiabele kosten kan worden toegekend bij een haalbaarheidsstudie met een maximale bijdrage van € 20.000. Het ‘first come, first serve’ principe is van toepassing. Let op: de ervaring leert dat het subsidiebudget voor deze regeling op de eerste dag wordt overschreden; het is dus zaak direct bij opening (4 april!) in te dienen.

Aanvragen kunnen naar verwachting worden ingediend van 4 april 9.00 uur tot en met 12 september 17.00 uur.

Wilt u graag dat een van onze collega’s met u meekijkt en binnen een aantal uur tips geeft om zo uw aanvraag te verbeteren? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

MIT-R&D-samenwerkingsprojecten

Een R&D-samenwerkingsproject heeft een duur van maximaal twee jaar. Per project is maximaal € 350.000 subsidie beschikbaar, waarbij de subsidie 35% van de projectkosten bedraagt. Per regio is een minimumpercentage bepaald voor de projectkosten die in de regio moeten worden gemaakt.

De MIT-R&D-samenwerkingsprojecten is een tenderregeling; de uiterlijk op de sluitingsdatum ontvangen projectvoorstellen worden beoordeeld en gerangschikt op geschiktheid. Aanvragen kunnen naar verwachting worden ingediend van 6 juni 9.00 uur tot en met 12 september 17.00 uur.

Wilt u graag samenwerken maar hebt u nog niet de juiste partner gevonden? Of komt u er zelf niet uit bij het schrijven van de aanvraag of het samenstellen van het consortium? Laat het ons weten, dan kijken we samen wat ons netwerk voor u kan betekenen.

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief